20. října 2017 • 12:57

Jágr nevěřil, ke gólu chyběl kousek. Super vychytat zrovna jeho, ví gólman

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

První zápas v první formaci má za sebou Jaromír Jágr. Společně s Seanem Monahanem a Johnnym Gaudreauem si na sebe zvykali, z jejich akce vznikl jediný gól zápasu, ale na Carolinu to bylo málo a prišla porážka 1:2. Český útočník nahrál téměř patnáct minut a čtyřikrát vypálil na bránu. Co chybělo? „Měl jsem 2-3 gólové šance, mít trochu štěstí, mohlo to vypadat jinak," řekl. V cestě byl ale také výtečný gólman Scott Darling.



Pětadvacet zákroků nevypadá jako nic extra, nicméně Darling několikrát v utkání musel předvést, že si skutečně pozici jedničky v Carolině zaslouží. Těsné souboje sváděl právě s Jágrem. Ten první už v 6. minutě, kdy ho málem forvard Flames překvapil po odrazu puku zpoza brány. Tam ještě hodně pomohl blokující obránce Jaccob Slavin.

Ten druhý už byl čistě důkaz gólmanské kvality. Ve 48. minutě za stavu 0:1 nahazoval kotouč na bránu bek Travis Hamonic a k odražené střele se dostal Jágr. Puk už posílal z dorážky do klece, jenže lapačka hostujícího gólmana byla proti. Jágr sám nevěřil, že na jeho střeleckém kontě je ještě nula.

„Je to cool, že to byl zrovna on, v tu chvíli jsem to nevěděl," řekl Darling pro NHL.com. „Je to Jaromír Jágr a zní to skvěle, když si člověk řekne, že ho vychytal. Hlavně pro někoho, jako jsem já. Mám na kontě 80 zápasů v NHL a on asi 2 tisíce," dodal vítěz Stanley Cupu s Chicagem.

VIDEO: Darling se proti Jágrovi vytáhl

Jeho Carolina odehrála velmi dobrý zápas a vynikala hlavně disciplinovaností. Flames si stihli zahrát jedinou přesilovou hru a nebezpečné komando kolem střelce Monahana si tak mohlo na souhru navykat zatím pouze v plném počtu hráčů na ledě.

„Chvíli nám to trvalo, ale pak jsme si začali tvořit šance. Nezapomeňte na to, že jsou oba o 20 let mladší, než jsem já," upozorňoval Jágr na rozdíly mezi novými parťáky, které si jinak chválil. Stejně jako oni jeho.

„Jágr je úžasný hráč. Podle mě se dobře pohybujeme s pukem. Jakmile jsme se rozjeli, vytvořili jsme si pár šancí. To je pozitivní a můžeme na tom stavět," řekl Monahan.

Další na čem bude třeba zapracovat bude počet vyloučení a vztyčený prst trenéra Glena Gulutzana by tentokrát mohl zamířit na mladého divocha Matthewa Tkachuka. Jedenáctý nejtrestanejší hráč loňského ročníku se nechal v utkání dvakrát vyloučit a byl na trestné lavici také ve chvíli, kdy Justin Williams vstřelil gól, který se ukázal později jako vítězný.

„Beru to celé na sebe, bylo to zbytečné. Tohle musím změnit, stálo nás to zápas," kál se devatenáctiletý hokejista. Gulutzan ho ale bránil. Tedy částečně. „Neměl by na sebe brát zodpovědnost za porážku, ale za ten trest ano," myslí si.

Odčinit neslušné chování může v sobotu, do to Calgary přijede Minnesota.

VIDEO: Sestřih utkání Calgary - Carolina

Góly

Domácí: 56:32. Monahan

Hosté: 24:48. Skinner, 41:09. Williams

Sestavy

Domácí: M. Smith (Gillies) – D. Hamilton, Giordano (C), Hamonic, Brodie, Stone, Bartkowski – Jágr, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk – Ferland, S. Bennett, Versteeg – Brouwer (A), Stajan, T. Glass.

Hosté: Darling (C. Ward) – Pesce, Slavin, Hanifin, Faulk (C), T. van Riemsdyk, H. Fleury – Williams, J. Staal (A), T. Teräväinen – E. Lindholm, V. Rask, Aho – B. McGinn, D. Ryan, Skinner – Jooris (A), Krüger, Nordström.

Rozhodčí

Steve Kozari, Pierre Lambert – Mark Wheler, Trent Knorr

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud