Adam Lacek
23. října 2017 • 12:13

Okurkovým lákem proti křečím. Je to jako panák, směje se útočník Devils

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Křeče jsou velkým problémem sportovců při nadměrné zátěži. Existuje řada nutričních přípravků, jak jim zabránit, nebo je alespoň omezit. Způsob, který používá Blake Coleman, ale v NHL překvapil mnoho lidí. Útočník New Jersey pije lák z nakládaných okurek. „Máte to jako panák, prostě to do sebe kopnete,“ vysvětluje 25letý hráč.



V nablýskané scéně NHL působí sklenice nakládaných okurek hodně zvláštně. Když si ovšem na něco zvyknete, musí to být. Jak se však profesionální hokejista dostane k tak neobvyklému řešení problémů s křečemi? „Vyzkoušel jsem téměř všechno, ale okurkový lák byla jediná věc, která opravdu dokázala fungovat,“ sdělil Coleman pro NHL.com.

Rodák z Texasu má svalové problémy v pozdních částech zápasu už od mládí. „Začalo to už na univerzitě v Ohiu, když jsme hrávali zápasy ve vysokých nadmořských výškách,“ objasnil 25letý útočník, jemuž spoluhráči kvůli jeho zvyku začali přezdívat Pickles (kyselá okurka).

VIDEO: Nakládané okurky až na trestnou lavici

Zavařovací sklenici má připravenou na každý zápas. „Vždycky si ji koupím a přinesu. Když na cestách nemám čas, zeptám se při obědě hotelového personálu, zda by mi ji nepřinesli. Dívají se na mě vtipně, ale pak mi ji přinesou,“ uvedl Coleman.

Americký centr přirovnal pití okurkového láku k pití panáků. „Hodně kluků jí okurky, ale já jsem jediný, který pije šťávu. Není to špatné, prostě to do sebe kopnete,“ usmívá se.

Díky neobvyklému řešení problémů s křečemi se stal Blake Coleman hitem
Díky neobvyklému řešení problémů s křečemi se stal Blake Coleman hitem

Netradičního zvyku si všimlo hodně lidí. „Když vidíte dnešní dobu a věci, které mladí kluci dělají, tak je to určitě jedinečné. Ale zdá se, že mu to pomáhá. Má veškerou energii a hraje opravdu dobře, takže moje rada zní, ať dál pije lák,“ chválil ho trenér John Hynes.

Colemanova cesta do NHL byla celkem atypická. I když byl v roce 2011 draftován ze 75. místa, až do svých 23 let hrál na univerzitě v Ohiu. V nejlepší hokejové lize světa se poprvé objevil v minulé sezoně, kdy v 23 zápasech sebral dva body (1+1). V té aktuální si i kvůli absencím Travise Zajaca a Briana Boyla vydobyl pevné místo na centru čtvrtého útoku.

Jiný útočník Brian Gibbons vzpomíná na působení na farmě Pittsburghu. „Trenér ve Wilkes-Barre/Scranton nám dával hořčičné přípravky, aby nám dodal energii,“ zmínil se. Když pak byl tázán, co proti křečím používá teď, jen se usmál a řekl: „Jsem normální, obvykle piju nápoje Biosteel nebo Gatorade.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud