24. října 2017 • 09:43

Gólmany Vegas kosí zranění. Nová dvojice má v NHL odchytáno 14 minut

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od začátku je musejí brát vážně. Žádný nový celek NHL neměl tak dobrý start – v celé stoleté historii NHL, chcete-li. Teď Vegas Golden Knights útočí taky na rekord v počtu gólmanů, kteří se vystřídají v brance za první měsíc sezony. Jednička Marc-Andre Fleury vypadl kvůli otřesu mozku. Zranil se i náhradník Malcolm Subban, jehož trápí blíže neurčený trabl v dolní části těla. Chybět by měl nejméně měsíc. Jeho záskok Oscar Dansk do sobotního střídání v NHL ještě nikdy nechytal.



Situace v brankovišti Golden Knights dospěla do kritického stadia. Odstavený Calvin Pickard mezitím přemítá, kdo by si od něj mohl koupit téměř netknutou masku s motivy Las Vegas, ať to bude kdokoli. Knights ho na začátku sezony zařadili na listinu nechráněných hráčů, teď působí v Toronto Marlies v AHL.

Ačkoli zranění zkosila Knights oba gólmany, generální manažer George McPhee nepropadá panice. Tým Vegas má po sobotním vítězství nad St. Louis 3:2 v prodloužení šest výher a jen jedno utkání ztratil. Nyní přivítá v domovské T-Mobile Areně Chicago. S dvojicí farmářů připravených postavit se mezi tyče.

Marc-Andre Fleury utrpěl 13. října otřes mozku a stále není připravený se vrátit. Malcolm Subban přišel začátkem října jako nechráněný hráč z Bostonu a pomohl Vegas ke dvěma vítězstvím. Devět minut před koncem třetí třetiny zápasu proti Blues se však při zákroku zranil, vystřídal ho Oscar Dansk.

Malcolm Subban by měl týmu chybět asi 4 týdny
Malcolm Subban by měl týmu chybět asi 4 týdny

Pro nejlepšího gólmana MS 20 před třemi lety to byly vůbec první chvíle pobytu na ledě NHL. Knights teď povolali ještě Maxima Lagaceho z farmy Chicago Wolves. Tem už do mužstva nakoukl minulý týden, ale byl poslán zpátky do AHL, přednost dostal Dansk.

„Zranění vytvářejí možnosti někomu dalšímu a přesně do takové situace jsme se dostali,“ uvedl George McPhee. „Dva naši brankáři jsou mimo hru, takže během jejich absence dáme šanci našim gólmanům z AHL. Cítíme, že Oscar Dansk si v sobotním debutu vedl velmi dobře.“

Spekuluje se taky o tom, zda by Knights neměli sáhnout po Anttim Niemim, jehož už v Pittsburghu nechtějí. Každý další výraznější krok však závisí na tom, kdy se může vrátit Fleury. A odpověď zná jen brankář sám, týmoví lékaři a McPhee. Než se tak stane, týmová jednička bude muset podstoupit ještě sérii vyšetření a testů. Pak bude záležet na generálním manažerovi, zda si na další výpomoc ponechá Danska či Lagaceho.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud