29. října 2017 • 21:15

Jágr už trénoval, ale návrat se odkládá. S Capitals hrát nebude, řekl trenér

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Absence Jaromíra Jágra v sestavě Calgary měla trvat minimálně tři zápasy a nakonec bude trvat déle. Český útočník už sice trénoval ve třetí útočné formaci Flames, ale po dohodě s trenéry se ještě v nočním utkání s Washingtonem (2:00 SEČ) nepředstaví. Vrátit by se tak měl v noci ze čtvrtka na pátek, kdy se v atraktivním šlágru postaví Calgary obhájci Stanley Cupu z Pittsburghu.



I Jaromír Jágr může zažít své poprvé. Před týdnem se totiž poprvé v kariéře ocitl na listině zraněných hráčů, když kvůli zranění v dolní části těla odstoupil v utkání s Minnesotou už v první třetině. Jeho absence měla trvat minimálně tři zápasy a nakonec bude chybět i počtvrté.

„Už trénoval, ale proti Washingtonu hrát nebude,“ potvrdil před nočním utkáním trenér Glen Gulutzan. Český útočník sice trénoval ve třetí útočné formaci Flames po boku Sama Bennetta a Marka Jankowského, ale zdravotní problémy ve spodní části těla mu ještě zápasové vytížení nedovolí.

„U Jaromíra je to ze dne na den. Uvidíme, jak se bude cítit ráno na tréninku,“ řekl novinářům trenér Calgary, který odmítl, že by se rehabilitace 45letého útočníka protáhla i vinou vyššího věku. „Jaromír je zázračný hokejista, připravuje se a brzy bude moci hrát.“

VIDEO | Jágrův návrat se odkládá. Brzy se vrátí, hlásí z Calgary

Legendární útočník navíc stále potřebuje sbírat jeden start za druhým, protože Gordie Howe na něj má slibný náskok 51 zápasů. Pokud si Jaromír Jágr připíše o jeden více, stane se rekordmanem v počtu startů v NHL.

Jeho návrat by navíc prospěl i Calgary. To bez české legendy sice zvítězilo na ledě Nashvillu (3:2sn), ale následně padlo v St. Louis (2:5) a v noci z pátka na sobotu nestačilo doma na Dallas (1:2). Glen Gulutzan tak připustil možné změny v rozložení času na ledě mezi více hráčů.

Řeč byla zejména o přesilových hrách a oslabení. V nich je na tom Calgary bídně. V početní nevýhodě totiž inkasovalo už sedm zápasů v řadě, v posledních třech navíc dvakrát. I góly v oslabení byly důvodem, proč si kanadský klub v posledních dvou zápasech nepřipsal ani bod a s úspěšností 76,66 % je na 27. místě celé NHL.

Góly

Domácí: 22:08. Ferland, 49:09. Monahan

Hosté: 44:19. J. Vrána

Sestavy

Domácí: M. Smith (Läck) – Giordano, D. Hamilton, Brodie, Hamonic, Kulak, Stone – J. Gaudreau, Monahan, Ferland – Tkachuk, Backlund, Frolík – S. Bennett, Jankowski, Versteeg – T. Glass, Stajan, Brouwer.

Hosté: Grubauer (Holtby) – Djoos, Carlson, Orpik, Bowey, Orlov, Ness – Ovečkin, Kuzněcov, Smith-Pelly – J. Vrána, Bäckström, Oshie – Stephenson, Eller, T. Wilson – Peluso, Beagle, Chiasson.

Rozhodčí

Furlatt, Walsh – Gawryletz, Murchison

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

Jaromír Jágr bude Calgary chybět minimálně tři zápasy, poprvé v kariéře byl zapsán na listinu zraněných hráčů
Jaromír Jágr bude Calgary chybět minimálně tři zápasy, poprvé v kariéře byl zapsán na listinu zraněných hráčů

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud