31. října 2017 • 20:57

Díky, Patty! Sharks oslavovali legendu, slzel hráč i bývalý parťák z útoku

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Devatenáct sezon jako lídr a žralok, 1676 zápasů, celkem 1202 bodů. Další už ale Patrick Marleau v dresu San Jose nepřidá. V úterý se poprvé v kariéře představil na ledě Sharks jako soupeř. I v dresu Toronta si ale vysloužil dlouhý aplaus vestoje, který vehnal slzy do očí jemu, jeho rodině, ale i jeho bývalým parťákům. 



Už při rozbruslení bylo cítit napětí. Když se úvodní pětky chystaly nastoupit na modré čáry, přišla chvíle, při které mrazilo. Aréna Sharks vestoje aplaudovala Patricku Marleauovi, který v létě po devatenácti sezonách věrných služeb zamířil do Toronta. A v jeho dresu se poprvé vrátil do San Jose jako soupeř.

„Byla to čest,“ okomentoval poděkování fanoušků 38letý útočník. Ačkoliv s emotivní chvilkou bojoval statečně, nechybělo k slzám mnoho. „Bylo to výjimečné, být takhle oceněn Sharks, celou organizací i fanoušky. Nikdy na to nezapomenu,“ dodal dvojnásobný mistr světa a olympijský vítěz z let 2010 a 2014, který v San Jose nastřílel 576 gólů a na 626 jich přihrál.

To jeho manželka Christina takovou výdrž neměla a slzy utírala se synem v náručí už po pár vteřinách. Nebylo se za co stydět, děkovný aplaus zamával i s tvrďáky na ledě. Na krajíčku měl i domácí Joe Thornton, s nímž Patrick Marleau dlouhé roky válel v jednom útoku.

„Bylo to úžasné. Měl jsem slzu v oku. Strávil jsem s ním tolik času, je jako bratr. Když strávíte třináct let s jedním chlápkem, vytvoříte si velké pouto,“ neskrýval po utkání domácí borec. Na konci zápasu byl spokojenější, protože jeho asistence pomohla k vítězství 3:2.

Dlouholetý parťák a kamarád hlavního hrdiny zápasu si navíc připsal 1399. bod v NHL a osamostatnil se na 20. místě v historickém bodování celé soutěže. A z velké části za to může vděčit i Patricku Marleauovi.

Za podporu domácích fanoušků děkovala také Marleaova manželka Christina, která na svém Twitteru mnohé překvapila. U fotky se svými syny totiž přiznala, že svého manžela viděla v dresu Leafs poprvé.

„Vtipné a ironické, že poprvé kluci a já vidíme Patricka v dresu Leafs tady v San Jose,“ napsala na své síti, kde i za celou rodinu poděkovala.

Děkovat však mohou zejména Sharks, kteří svou legendu náležitě ocenili.

Díky, Patty! Navždy žralokem! Takových nápisů byste našli na tribunách požehnaně
Díky, Patty! Navždy žralokem! Takových nápisů byste našli na tribunách požehnaně

Góly

Domácí: 27:58. Pavelski, 44:11. Heed, 57:47. J. Ward

Hosté: 12:14. Matthews, 58:50. Kadri

Sestavy

Domácí: M. Jones (Dell) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Heed – Labanc, J. Thornton, Pavelski – Hertl, Couture, M. Karlsson – Donskoi, Tierney, Bødker – Meier, Carpenter, J. Ward.

Hosté: Andersen (McElhinney) – Rielly, Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Borgman, R. Polák – Hyman, Matthews, W. Nylander – Marleau, Kadri, Komarov – J. van Riemsdyk, Bozak, Marner – M. Martin, D. Moore, Co. Brown.

Rozhodčí

St. Pierre – O'Halloran – Heyer, Rody

Stadion

SAP Center, San Jose

Návštěva

17 562 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud