Zdeněk Janda
3. listopadu 2017 • 10:55

Všude samý Jágr! V Calgary se to hemžilo číslem 68, na ledě chybělo

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z CALGARY | Jeden fanoušek s nápisem Jágr na zádech. Hned vedle druhý, třetí, čtvrtý, pátý... Vždyť je jich celá řada! A nejenom to. Lidé s čísly 68 na zádech zaplnili při nočním zápase, v němž Calgary v domácí aréně Scotiabank Saddledome porazilo Pittsburgh 2:1 po prodloužení, celý sektor. Byli to příznivci ze speciálního věrnostního programu Flames. Dresy dostali jako dárek. Legendární hokejista ale na ledě stále chyběl, vynechal kvůli zranění v dolní části těla už pátý zápas v řadě.



Je to vůbec možné? Tolik lidí v jeho dresu najednou? Při pohledu z horních míst pro novináře to až zarazilo. Byla to červená záplava.

Během první třetiny kolem nich procházel člen skupiny The Travelling Jagrs a zasalutoval. „Je nás hodně, co?“ usmíval se jeden z nich. Všichni měli na krku černé visačky, na nichž stálo: Top Shelf. Jedná se o speciální bonusový program pro fanoušky. Dostávají dárky, tentokrát všichni u vchodu získali právě Jágrův dres. Proto taková přehlídka...

Fanoušků s dresem Jaromíra Jágra bylo na zápase nebývale moc...
Fanoušků s dresem Jaromíra Jágra bylo na zápase nebývale moc...

„Velká škoda, že na ledě není. Ale i tak jsme moc rádi, že jsme ho získali. Je to velká posila. A už se nemůžeme dočkat, až zase naskočí,“ vykládala fanynka s dlouhými blonďatými vlasy. Když odcházela do hlediště, také její manžel byl navlečený v dresu 68.

„Je to super dárek. Příště v něm přijdu zase,“ usmíval se. A věřil, že to už 45lletou legendu uvidí přímo v akci. Nebyli jediní, kteří se v útrobách promenádovali se slavným číslem. I další lidé si pořídili Jágrův dres, jenže už spíše nahodile. Taková koncentrace jako v jednom z prostředních sektorů vidět nebyla.

Další duel čeká tým Flames v neděli, kdy se utká s New Jersey. Jágr se ve čtvrtek po utkání krátce mihnul v hale, v pátek se chystá na trénink. Svůj zdravotní stav nekomentoval, podle dřívějšího vyjádření je to lepší, ale chce se vrátit, až bude stoprocentně v pořádku.

„Nechci jenom hrát, abych byl v sestavě. To ne. Chci být připravený, abych co nejvíc pomohl týmu,“ uvedl český veterán. Proti svému bývalému týmu, s nímž dvakrát získal Stanley Cup, to neklaplo. Teď má další šanci si zahrát proti mužstvu, v němž nastupoval. Devils.

Góly

Domácí: 55:53. Monahan, 62:19. Giordano

Hosté: 58:48. Hörnqvist

Sestavy

Domácí: M. Smith – Giordano (C), D. Hamilton, Hamonic, Brodie, Stone, Kulak – Ferland, Monahan, J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk – Lazar, Jankowski, S. Bennett – Brouwer, Stajan, Versteeg.

Hosté: Jarry – Letang, Dumoulin, Ruhwedel, Määttä, Trotman, Cole – Hörnqvist, Crosby (C), Sheary – Rust, Malkin, Kühnhackl – Kessel, Sheahan, Guentzel – Reaves, McKegg, Archibald.

Rozhodčí

S. Kozari, K. Nicholson – S. Cherrey, D. Berg.

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

Návštěva

18 837 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud