Martin Tomaides
8. listopadu 2017 • 10:50

Divoký západ! Kaše nedohrál po drsném ataku, pral se i brankář Quick

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S hodně velkou nepřízní osudu teď bojují v Anaheimu. Marodka Ducks se nehezky rozrůstá o důležité hráče a po úterní bitvě s Los Angeles by se na ni mohl ocitnout také český štírek Ondřej Kaše. Ten stihl proti rivalovi odehrát jen minutu a 48 vteřin, než ho drsným hitem zlikvidoval obránce Kurtis MacDermid. Otřesený útočník se těžko zvedal z ledu a z šatny už se nevrátil. Stejně tak soupeř, který dostal trest do konce zápasu.



Oba kalifornské týmy patří v posledních letech k těm lepším. Z toho nemůže zákonitě vzniknout nic jiného, než pořádná nevraživost. Jako první ji v drsně hraném zápase odnesl Kaše, kterého pozdě po odehrání kotouče dohrál urostlý pořízek MacDermid a nic netušící útočník domácích padl na led.

Z něj se mu nechtělo, vlastně to spíš nešlo. Na bruslích vrávoral, v obličeji byl celý rudý. Špatná zpráva pro Ducks i Kašeho, který už v předchozí fázi kariéry měl potíže s otřesy mozku. Další působení v utkání nebylo pro bývalého útočníka Chomutova na programu dne.

„Naše vzájemné zápasy jsou vždycky něco extra. Je to jako když se hraje play off, každé utkání je bitva. Každý z nás dopředu ví, jak ostré to bude," řekl domácí útočník Rickard Rakell pro ocregister.com.

Kašeho zranění bylo jen začátkem vypjaté bitvy. Dalšími aktéry drsně hraného zápasu byli lídr Corey Perry a brankář Jonathan Quick, kteří dlouhodobě nepěstují zrovna přátelství. Tihle dva se do sebe pustili ve 26. minutě a byla z toho solidní mela.

Po několika drsných střetech pak následovala rvačka pravých drsných hochů. V ní se domácí Jared Boll, který mimo jiné otevřel skóre zápasu prvním gólem po dvaceti měsících, nechal zaskočit vyzyvatelem Andym Andreoffem a po dvou přesných úderech putoval na led.

V tu chvíli ještě Anaheim vedl 3:1, ale nadupaní hosté, kteří do nové sezony vstoupili hodně nápadným způsobem, už startovali obrat. Během něj ještě Ducks museli polknout další ztrátu, ve třetí třetině musela odstoupit brankářská jednička John Gibson po zásahu pukem do masky. Aspoň, že následně inkasovaný gól už neplatil...

Začátek sezony je pro mužstvo, které pětkrát v řadě vyhrálo svou divizi, hodně bolestivý. Do ročníku ještě kvůli zranění nezasáhl Ryan Kesler, mimo je také Patrick Eaves a Cam Fowler. Se zraněními se museli potýkat Hampus Lindholm, Sami Vatanen a už dříve i Ondřej Kaše. Každý z nich má pevné místo v sestavě a v týmu hraje důležitou roli.

Nejhorší zpráva navíc přišla těsně před zápasem, kapitán Ryan Getzlaf bude po zásahu pukem z 29. října a následné operaci mimo až dva měsíce. „Když přijdete o nejlepšího hráče, je to drsné," řekl útočník Andrew Cogliano, který už naopak naskočil do 801 bitvy v řadě. „Musíme najít cestu jak dál vyhrávat," dodal.

Bude to v příštích dnech i s Kašem a Gibsonem?

VIDEO: Sestřih utkání Anaheim - Los Angeles

Góly

Domácí: 06:01. Boll, 12:26. Vatanen, 34:52. Rakell

Hosté: 16:58. Kopitar, 39:01. Kempe, 45:49. D. Brown, 63:51. N. Shore

Sestavy

Domácí: Gibson (54. R. Miller) – H. Lindholm, Manson, Beauchemin, Montour, Vatanen, Bieksa – Rakell, D. Grant, Perry (A) – Cogliano (A), Wagner, Silfverberg (A) – N. Ritchie, Vermette, O. Kaše – L. Shaw, Rasmussen, Boll.

Hosté: Quick (Kuemper) – Forbort, Doughty (A), Muzzin, Martinez, MacDermid, Fantenberg – Iafallo, Kopitar (C), D. Brown (A) – Pearson, Kempe, Toffoli – Cammalleri, N. Shore, Lewis – Andreoff, Laich, Amadio.

Rozhodčí

Dave Jackson, Brad Watson – Michel Cormier, Shane Heyer

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

16 637 diváků

Tradičně ostrou bitvu mezi Kings a Ducks okořenila i rvačka domácího Jareda Bolla a Andy Andreoffem
Tradičně ostrou bitvu mezi Kings a Ducks okořenila i rvačka domácího Jareda Bolla a Andy Andreoffem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud