22. listopadu 2017 • 19:10

Retro Jágr! Vlak, dýmky, klobouky i karty, Calgary zářilo ve stylu 50. let

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Calgary v zámořské NHL válí a pohoda je na týmu Jaromíra Jágra znát i mimo led. Svěřenci Glena Gulutzana si totiž zpestřili cestu k úternímu duelu na ledě Washingtonu originálními ohozy, když odjeli z Philadelphie ve stylu 50. let. Moderní obleky tak nahradilo oblečení z 50. let - klobouky, dýmky a doutníky. Tablety pro změnu hráči vyměnili za karty a zajímavé zpestření jim přineslo štěstí a vítězství 4:1. Na něj se pokusí Kanaďané navázat už dnes v noci (1:00 SEČ) na ledě Columbusu.



Když český útočník Jakub Voráček po sobotní prohře své Philadelphie s Calgary vylezl z kabiny, neudržel úsměv. Na chodbě totiž čekali dva drsní elegáni v černém obleku a s klobouky. Nešlo o žádné mafiány, ale o Michaela Frolíka s Jaromírem Jágrem. Originální vizáž totiž byla součástí nápadu, kterého se chytl celý tým.

Kdo se v sobotu večer pohyboval po vlakovém nádraží ve Philadelphii, asi se musel hodně divit. Po nástupišti u vlaku mířícího do Washingtonu se totiž pohybovala řada retro elegánů, ale nešlo o obyčejnou partu nadšenců. „Pěkný oldschool. Ani nevím, čí to byl nápad, že si vezmeme saka ve stylu padesátých let,“ řekl pro iDnes.cz útočník Michael Frolík.

On i Jaromír Jágr improvizovali, saka vytáhli ze šatníku, ale něco chybělo k dokonalosti. „Klobouk jsme byli kupovat s Jardou ve Philadelphii, abychom to doladili.“ V porovnání s parťáky však měli tvrdou konkurenci, protože třeba Kris Versteeg vzal akci zodpovědně. „Někteří kluci to vzali docela vážně a slušelo jim to. Byl to zajímavý nápad.“

Hokejistům Calgary pohodová atmosféra pomohla. Při kartách a s dýmkou v puse se naladili na nedělní utkání proti Washingtonu, které ovládli 4:1. „Padlo i pár piveček, ale žádné drinky z padesátých let tam nebyly. Druhý den ráno jsme měli trénink, tak to ani nešlo,“ řekl Frolík.

Už dnes v noci se jeho tým představí na ledě Columbusu, po němž se přesune do Dallasu a venkovní šňůru šesti zápasů završí na ledě Colorada. 

GALERIE | Retro výjezd v podání Calgary? Klobouky, dýmky i karty

Jakub Voráček se po utkání bavil s krajany v retro stylu 50. let
Jakub Voráček se po utkání bavil s krajany v retro stylu 50. let

Góly

Domácí: 62:02. J. Anderson

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, J. Johnson, Nutivaara (A), R. Murray, D. Savard – Atkinson, Dubinsky, Jenner (A) – J. Anderson, Dubois, Panarin – Bjorkstrand, N. Foligno (C), Motte – Schroeder, Milano, Sedlák.

Hosté: M. Smith (Läck) – D. Hamilton, Giordano (C), Hamonic, Brodie, Stone, Kulak – Ferland, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk – Jágr, Jankowski, S. Bennett – Brouwer (A), F. Hamilton, Versteeg.

Rozhodčí

St. Pierre, Morton – Mach, Knorr

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud