14. prosince 2017 • 10:45

Orgie Pastrňáka vs. kletba Detroitu: Vyjde to tak jednou z dvaceti pokusů!

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Máte rádi numerologii? Hokejisté Bostonu zvítězili v devíti z posledních jedenácti utkání, David Pastrňák dokázal uzmout alespoň bodík (5+11) v devíti duelech za sebou. Hláškou z kultovních Pelíšků: Co z toho jako vyplývá? Za A) Nikdo v NHL nehraje v současné době lépe než Bruins. Za B) Více branek než patnáctigólový Pastrňák, který proti Red Wings odehrál jubilejní 200. střetnutí v NHL, má v lize jen osm hráčů. Za C) Detroit má v sezoně i díky noční prohře s Bostonem 2:3 bilanci v prodloužení 0:6 a padá tabulkou.



"Strašná bilance, v životě by mě nenapadlo, že ztratíme šest prodloužení v řadě," lamentoval pro klubový web trenér Detroitu Jeff Blashill.

Red Wings přitom byli v domácí Little Caesars Areně od uchránění se od dalšího přidaného času a zmaru v něm kousíček, vyrovnávací gól z hole Davida Pastrňáka inkasovali v předposlední minutě, 86 vteřin před třetím klaksonem.

Jak šly události po sobě? Bruins odvolali autora 31 zákroků a druhou hvězdu duelu Tuukku Raska, roztočili v útočném pásmu mlýnské kolo a po křížné přihrávce Brada Marchanda poslal puk do odkryté branky právě Pastrňák. Prodloužení rozhodl po 35 sekundách hry pro změnu Marchand.

I když zakončení havířovského rodáka vypadalo na první pokuk jednoduše, Pastrňák přiznal, že puk málem minul. "Čekal jsem, že Brad bude spíše pálit, a pak jsem viděl asi tak v poslední vteřině, že puk jde na mě. Ale ještě jsem ho dokázal trefit," smál se Pastrňák, který se tak zlepšil na 28 kanadských bodů v sezoně, což z něj děla nejproduktivnějšího borce organizace s vyšitým "béčkem" na hrudi.

VIDEO: Podívejte se na vyrovnání z hole Davida Pastrňáka

Druhý Marchand má o tři body méně. "Viděl jsem Pastu, jak si najíždí do domluveného postavení. Ale je těžké přihrát puk přes tolik hokejek. To se povede tak jednou z deseti dvaceti pokusů. Ale teď to naštěstí klaplo a my zapsali další důležité vítězství," potěšilo Marchanda.

"Ukazuje se, že náš tým má obrovský charakter, z posledních jedenácti utkání máme devět výher, často jsme přitom museli otáčet nepříznivé vývoje a často jsme ani nehráli tak dobře. Ale vítězíme, víme, jak na to, a to je strašně důležité do dalšího průběhu sezony. Navíc už jsme na osmém místě ve Východní konferenci, což zaručuje účast v play off," hovořil pro NHL.com kanadský útočník.

Opačné starosti než Bruins má Detroit, Red Wings prohráli deset z posledních jedenácti duelů a jen čtyři týmy jsou v NHL horší než slavný klub. "Snažíme se dělat dobré věci, postupně se zlepšovat, i proti Bostonu to bylo kvalitní utkání, které ale bohužel opět skončilo naší porážkou. Vypadá to, že stále jen hledáme nové cesty k tomu, jak ztratit duel, dnes to bylo hodně bolestivé, inkasovat v předposlední minutě a v první minutě prodloužení naštve," uzavřel povídání kapitán Red Wigs Henrik Zetterberg.

VIDEO: Podívejte se na sestřih utkání Detroitu s Bostonem

Boston ve třetí třetině dvakrát smazal jednobrankový soupeře
Boston ve třetí třetině dvakrát smazal jednobrankový soupeře

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud