12. února 2018 • 21:20

Neuvirthův rekord v NHL: šel až do vítězných nájezdů. Byl neskutečný, chválí ho

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

I krátká chvíle někdy stačí k tomu, abyste se stali majitelem rekordu ve slavné NHL. Své o tom od víkendu ví i Michal Neuvirth z Philadelphie, který musel v sobotu na ledě Arizony naskočit do samostatných nájezdů ve chvíli, kdy se po druhé sérii zranil Brian Elliott. Český gólman chytil všech pět pokusů a jako první v historii si podobným způsobem připsal výhru. Ve statistikách přitom nemá žádnou odehranou minutu.



Vrhnout se na led ve chvíli, kdy probíhají samostatné nájezdy, to už se v NHL stalo celkem pětkrát. Dotáhnout je jako náhradník poté k výhře zvládl poprvé až devětadvacetiletý Neuvirth. „Tohle bylo vážně bláznivé," kroutil hlavou po utkání gólman, který byl několikrát v průběhu sezony kritizován a chvílemi se o něm mluvilo jako o kandidátovi na trejd.

V sobotu ale ukázal, co v něm tým má. Chlapík s akrobatickými pohyby postupně zastavil Brendana Perliniho, Dereka Stepana, Tobiase Riedera, Niklase Hjalmarssona a Maxe Domiho. Jako čtrnáctý muž celkově jel nováček Nolan Patrick a ten pro Flyers zápas rozhodl. Chválil ale především práci muže s maskou.

„To bylo od Neuvyho neskutečné. Vřítil se na led a zachránil nás několika důležitými zákroky," řekl pro philly.com druhý hráč posledního draftu, který se z gólu v nájezdech radoval poprvé v kariéře. „Velká část naší dnešní výhry míří za ním," pokračoval.

Důvodem, proč došlo k tak náhlé změně, bylo zranění jedničky Briana Elliotta. Druhý nájezd v podání Claytona Kellera pro něj znamenal v zápase stopku, zdálo se, že zkušený gólman si poranil tříslo.

VIDEO: Sestřih utkání Arizona - Philadelphia

„Bylo nepříjemné ho takhle na ledě vidět. Nájezdy ale hodně trénujeme na rozbruslení, takže si na ně věřím," přidal svůj pohled Neuvirth.

Radost v šatně ale musela mít krátké trvání, jen pár hodin po výhře na ledě jednoho z nejslabších celků ligy se Philla totiž měla představit ve Vegas. Tedy na špičce Západní konference. Klub z farmy povolal Alexe Lyona, ale důvěru znovu dostal český gólman. A znovu si připsal čárku do kolonky vítězství, Flyers zvítězili 4:1.

„Tohle pro mě představuje pojem tým. Když někdo vypadne, někdo jiný to za něj vezme. Neuvymu věříme, víme, že to dokáže, ať už dlouhodobě, nebo krátkodobě," chválil svého brankáře trenér Dave Hakstol.

Ten má zranění Elliotta určitě někde vzadu v hlavě schované, ale nemusí se na něj tolik soustředit. Flyers totiž přidali čtvrté vítězství v řadě a osmatřicet úspěšných zásahů českého gólmana vlilo do mužstva klid.

„Ta výhra v Arizoně byla super a díky ní jsem si hodně věřil i proti Vegas," řekl Neuvirth o tom, jak utavil čtvrtý nejlepší útok soutěže. „Dvě výhry ve dvou dnech, navíc s tak nabitým kalendářem jako máme my, to je super," mlaskal si brankář po sedmé radosti v sezoně.

Dalším soupeřem v cestě bude v úterý New Jersey a čekejte, že Neuvirth bude znovu v permanenci.

VIDEO: Sestřih utkání Vegas - Philadelphia

Výhru pojistil Michal Neuvirth celkem 38 střelami
Výhru pojistil Michal Neuvirth celkem 38 střelami

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud