5. října 2008 • 16:33

Agent: Pavelec v Atlantě nejspíš skončí

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový brankář Ondřej Pavelec nejspíš ukončí své působení v Atlantě, jejíž vedení ho před startem NHL poslalo na farmu.



Podle svého agenta nedostal jednadvacetiletý český gólman v přípravě pořádnou šanci vybojovat si místo v prvním týmu, i když mu to zástupci klubu slíbili.

Manažer Allan Walsh uvedl, že Pavelec do farmářského celku Chicago Wolves nepůjde. Prý má nabídky z Kontinentální hokejové ligy, nebo bude usilovat o výměnu do jiného klubu NHL.

Walsh se zlobí na generálního manažera Atlanty Dona Waddella, že nedodržel slovo. "Když tu Ondřej před dvěma lety podepisoval smlouvu, dostal slib, že ho nebudou brzdit. Loni dovedl Chicago Wolves k vítězství v AHL. V letní přípravě teď chytal první zápas a poslední třetinu v dalším, do kterého ho poslali nerozcvičeného. To je kriminální zneužívání mladého gólmana," postěžoval si agent v rozhovoru pro Sporting News.

Součástí dohody s Atlantou podle něj bylo, že Pavelec dostane šanci prosadit se do kádru Thrashers. "Nezůstane v klubu, který nedrží slovo a takhle se chová k hráčům," uvedl Walsh.

Pavelec, jenž si v minulé sezoně poprvé zachytal v NHL a nastoupil za Atlantu do sedmi utkání, zřejmě odletí domů. "Další kroky zvažujeme," řekl agent kladenského rodáka, kterého si Atlanta vybrala v druhém kole draftu v roce 2005.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud