27. října 2008 • 21:59

Slováci hvězdami týdne

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský hokej má dvojnásobné zastoupení mezi trojicí hvězd minulého týdne v NHL. Brankář Colorada Peter Budaj byl vyhlášen druhou hvězdou před detroitským útočníkem Mariánem Hossou.



První hvězdou se stal kapitán Calgary Jarome Iginla.

Budaj se velkou měrou podílel na třech vítězstvích Colorada, když měl úspěšnost zásahů 94,1 procenta a v průměru inkasoval 1,62 branky na zápas. Mimo jiné zazářil v utkání s Buffalem, v kterém pomohl k výhře 2:1 po samostatných nájezdech.

Slovenský gólman tak napravil svá předchozí tři vystoupení v sezoně, z kterých vždy odešel poražen a úspěšnost zásahů měl hluboko pod 90 procent.

Rovněž tři výhry zaznamenal Detroit, kterému šesti body pomohl Hossa. Letní posila obhájce Stanley Cupu se předvedla především v zápase s Atlantou, v němž svým bývalým spoluhráčům Hossa nastřílel dvě branky a na další přihrál.

Ještě o bod více nasbíral minulý týden Iginla, který se blýskl pěti góly a dvěma asistencemi ve třech zápasech a byl nejproduktivnějším hráčem týdne. V předchozích pěti zápasech přitom Iginla zaznamenal jen tři body.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud