Jakub Hlaváč
28. října 2008 • 06:18

Rozsíval se zaskvěl dvěma asistencemi

TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Rangers Michal Rozsíval pomohl svému týmu dvěma asistencemi k výhře nad Islanders. Ottawa po čtyřech porážkách vyhrála, Anaheim zakončil úspěšný trip vítězstvím v Columbusu.



Hokejisté NY Rangers vyjeli na led svého městského rivala Islanders a od začátku zápasu šli tvrdě za vítězstvím. Dvěma asistencemi se na úspěchu svého mužstva v poměru 4:2 podílel i Michal Rozsíval.

První branku připravil pro Scotta Gomeze a poté jeho dělovku v přesilové hře přesně tečoval Chris Drury, který si v utkání připsal dva gólové zásahy.

Rangers vstoupili do sezony famózně. Dvanáct zápasů přetavili v devět výher, dvakrát podlehli v prodloužení a jen jednou v základní hrací době. V tabulce okupují první příčku.

„Zatím je to jen začátek. Uvidíme, jak se to celé vyvine, nesmíme dělat předčasné závěry," klidnil na tiskové konferenci nadšení kouč hostí Tom Renney. „Taková utkání jako dnes jsou pro nás samozřejmě důležitá. Je skvělé získat body na úkor soupeře z divize," pokračoval Renney, který je se 142 vítěznými zápasy čtvrtý nejúspěšnější trenér v historii newyorského klubu.

Gomezův druhý gól:


Spezza probral Ottawu

Ottawa vyrazila k duelu do Buffala se špatnou náladou. Hokejisté z hlavního města Kanady si s sebou přivezli šňůru čtyř porážek z posledních utkání. Ale dokázali se zvednout. A hlavní podíl na tom měl útočník Jason Spezza.

Elitní forvard vstřelil dvě branky, na jednu nahrál a táhl svůj tým za triumfem. Sabres nakonec svému soupeři podlehli 2:5. Tři góly dali hosté z přesilových her.

„Výborně jsme si přihrávali, puk byl neustále v pohybu. Dnes jsme konečně byli dobří i ve hře pět na pět a v početních výhodách jsme je zválcovali,“ radoval se Spezza.

Bostonu stačil k vítězství jeden gól

Pramálo hokejové radosti si užili fanoušci v Edmontonu. V prvních šedesáti minutách zápasu s Bostonem gól nepadl a prodloužení rozhodl Dennis Wideman ve prospěch Bruins.

Pětadvacetiletý Kanaďan se nenechal odradit třemi spálenými šancemi z průběhu klání a do kotouče praštil i počtvrté. A ten skončil v síti.

„Třikrát jsem netrefil branku. Počtvrté jsem pořádně neviděl, kam mířím a ono to tam spadlo. Tak já nevím. Asi příště vždycky zavřu oči a budu to pálit hlava nehlava," smál se úspěšný střelec.

Detroit uspěl v Los Angeles

Nájezdy rozhodovaly v Los Angeles. Zatímco Pavel Datsjuk a Henrik Zetterberg z Detroitu ty své proměnili, Dustin Brown i Oscar Moller ztroskotali na Osgoodovi.

Ačkoliv se hrálo v hale Kings, tribuny zaplavily stovky fanoušků v dresech Red Wings, jeden z nich dokonce vhodil na led před třetí dvacetiminutovkou chobotnici, což je zvykem při domácích zápasech úřadujících šampionů.

Ale původně se zdálo, že do sedla posadil spíše domácí borce. Alexander Frolov v čase 40:46 dával gól na 3:2. Filppula vyrovnal až dvě minuty před koncem třetí třetiny.

„Jsou vítězové Stanley Cupu, navíc posílil o Mariána Hossu. Sou prostě nejlepší klub ligy,“ vysekl soupeři poklonu gólman domácích LaBarbera.

Frolovův gól:



Minnesota udolala Chicago

Minnesotě chybí kanonýr Gáborík, ale ve svém středu má pořád střelce, kteří jsou schopní udeřit. Na severu USA se o tom přesvědčili i hokejisté Chicaga, kteří letěli domů bez bodu a s porážkou 2:3 na krku.

Postarali se o to především Bernt Burns, autor vítězné branky a Mikko Koivu, který měl tři asistence.

Právě rodák z Turku je se třinácti kanadskými body nejproduktivnější hráč Wild. „Na to je snad lepší nemyslet,“ říkal s úsměvem šikovný tvůrce hry. „Individuálně nebo jako celá formace musíme zkusit najít způsob, jak být úspěšní každý zápas,“ dodal.

Anaheim drží sérii

Velmi hezký výlet si udělal Anaheim. Ze sedmi venkovních zápasů v řadě dokázal čtyři vyhrát. Naposledy v Columbusu 3:2.

„Jsem velice šťastný, že se nám takto dařilo,“ vyprávěl autor rozhodující branky Teemu Selanne po vítězství. „Když vyhrajete čtyřikrát v řadě, tak máte samozřejmě hezký pocit, že svou práci děláte dobře. Dnes nás sice dlouho brousili, nehráli jsme moc dobře, ale to je normální. Poslední zápasy na tripu tak vypadají často. Člověk už se vidí doma a je zle,“ rekapituloval finský kanonýr.

Statistika pondělních zápasů NHL:

Buffalo - Ottawa 2:5 (0:1, 0:3, 2:1)
Branky: 55. MacArthur, 60. Numminen - 25. a 39. Spezza, 19. Schubert, 21. Heatley, 46. Donovan. Střely na branku: 27:28. Diváci: 18.690.

NY Islanders - NY Rangers 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
Branky: 20. Okposo, 59. Streit - 1. a 53. Drury (na druhou Rozsíval), 37. Callahan, 47. Gomez (Rozsíval). Střely na branku: 30:39. Diváci: 15.581.

Los Angeles - Detroit 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky: 11. Moller, 22. Calder, 41. Frolov - 6. Zetterberg (Hudler), 30. Marián Hossa, 59. Filppula, rozh. nájezd Dacjuk. Střely na branku: 19:37. Diváci: 17.671.

Minnesota - Chicago 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Branky: 18. Brunette, 25. Miettinen, 34. Burns - 14. Sharp (Havlát), 56. Keith. Střely na branku: 18:36. Diváci: 18.568.

Edmonton - Boston 0:1 v prodl. (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branka: 64. Wideman. Střely na branku: 27:36. Diváci: 16.839.

Columbus - Anaheim 2:3 (1:1, 1:0, 0:2)
Branky: 5. Novotný, 21. Brassard (Voráček) - 2. Getzlaf, 50. Perry, 57. Selänne. Střely na branku: 32:24. Diváci: 10.494.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud