Pavel Novotný
29. října 2008 • 08:50

Atlanta? Nic než ostuda!

TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Noční zápasy NHL nabídly sedm duelů mezi kterými jednoznačně vyčnívá debakl Atlanty, která na domácím ledě podlehla Philadelphii vysoko 0:7.



Atlantu zesměšnila Philadelphia

Atlanta - Philadelphia 0:7 (0:1, 0.2, 0:7)

Hodně nepříjemný večer přichystali svým divákům hokejisté Atlanty, když se na domácím ledě nechali vypráskat od Letců z Philadelphie vysoko 0:7! Výkony Flyers v posledních zápasech přitom neukazovaly, že by Atlantu měl potkat hrozivý debakl. Philedephia v úvodních šesti zápasech získala jen tři body za tři prohry v prodloužení, ale zdá se, že katastrofální začátek je zapomenut.

„“Atlanta je určitě lepší tým, než dneska ukázala. My jsme dneska dokázali skórovat prakticky z každé pozice, kterou jsme si vypracovali,“ hledal důvody vysoké výhry útočník Flyers Mike Knuble.

Simon Gagne se na Atlantě dokonale vyřádil



Brankář Philadelphie Antero Nittymaki bude na úterní večer určitě dobře vzpomínat. Kromě vysokého vítězství si může na své konto připsat své 24 utkání bez obdrženého gólu v kariéře.

Hvězdy utkání:

1) Simon Gagne (PHI)
2) Antero Niittymaki (PHI)
3) Joffre Lupul (PHI)


Zvládli to i bez Ovečkina

Washington - Nashville 4:3 (2:1, 0:1, 1:1 - 0:0) po sam. nájezdech


Bez své superhvězdy Alexandra Ovečkina nastoupili hokejisté Washingtonu Capitals ke svému devátému zápasu letošního ročníku NHL. Na domácím ledě si však i bez vynikajícího ruského forvarda dokázali poradit s Nashvillem a po vítězství 4.3 po samostatných nájezdech si připsali své páté vítězství v sezoně.

Největší hvězda minulé sezony Alexander Ovečkin dostal od vedení klubu povolení k návštěvě nemocného dědečka v Rusku a svému týmu tak chyběl poprvé od ledna roku 2006.

„Samozřejmě, že nám Ovie (Ovečkin) chyběl. Ale my chceme být známí jako Washington Capitals. Chceme, aby o nás lidé přemýšleli jako o kvalitním hokejovém družstvu a ne jako o týmu jednoho či dvou hráčů,“ řekl po utkání domácí Boookr Laich, který zaskočil za ruskou hvězdu.

Hvězdou utkání se tentokráte stal jiný Rus Alexander Semin, který zaznamenal dva body za gól a asistenci. „Je jasné, že naší hlavní hvězdou je Ovečkin, ale myslím si, že současnou největší ikonou NHL je Alex Semin,“ vysekl ruskému hráči poklonu Laich.

Rozhodují nájezd a dva důležité body pro domácí zajistil Capitals švédský veterán Mats Nilander.

Hvězdy utkání:
1. Alexander Semin (WSH)
2. Jean-Pierre Dumont (NSH)
3. David Steckel (WSH)


Prospal s Lecavalierem zařídili výhru Tampy

Toronto - Tampa 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)


Po prachbídném začátku se začínají rozjíždět Blesky z Tampy. Prozatím 14 tým Východní konference zaznamenal především díky galapředstavení dvojice Prospal - Lecavalier své druhé vítězství v ročníku a po vítězství v Torontu se může radovat ze zisku dvou bodů.

“Lecavalier je vynikající hráč, kterému nesmíte dát prostor. Ze dvou šancí je schopen minimálně jednu proměnit, zatímco ostatní hokejisté potřebují na vstřelení branky třeba pět gólových pozic,“ vysekl kanadskému útočníkovi poklonu domácí trenér Ron Wilson.

Vincent Lecavalier zaznamenal na ledě Toronta dvě branky, na obě mu přitom nahrával český útočník Václav Prospal. „Václav mi poslal perfektní nahrávku za obránce a mě stačilo jen akci zakončit,“ okomentoval svoji první trefu v utkání Lecavalier.

Hráčům s javorovým listem na dresu nepomohlo ani 39 střel, které vyslaly na hostujícího Mike Smitha. Síť za jeho zády se jim podařilo rozvlnit pouze dvakrát a tak si připsali svoji třetí porážku v sezoně.

Hvězdy utkání:
1) Vincent Lecavalier (TBL)
2) Makhail Grabovski (TOR)
3) Mike Smith (TBL)


Konečně: Montreal zdolal doma Carolinu po čtyřech letech

Montreal - Carolina 3:2 (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0) po sam. nájezdech

Po dlouhých čtyřech letech se hokejisté Montrealu mohou radovat z domácího vítězství nad Hurikány z Caroliny. Tak dlouho nedokázali Canadiens svého soka na vlastním ledě porazit! Naposledy se jim to povedlo 28. února 2004, kdy úterního soupeře udolali vydřeným vítězstvím v prodloužení 1:0.

“Je pravda, že s Carolinou máme problémy. Sezona je však dlouhá a dneska, i když jsme nehráli svůj nejlepší zápas, jsme získali dva body. Snad se to bude jen zlepšovat,“ uvedla jedna z největších hvězd domácích Saku Koivu.

Důležitý moment utkání přišel v první třetině, kdy v přesilové hře Montrealu 5 na 3 sevřel v brankovišti puk rukavicí hostující Seidenberg za což nařídil rozhodčí utkání trestné střílení. To hostující Tanguay proměnil a svým šestým zásahem v sezoně zajistil svému týmu vedení 2:1.

Hosté ve třetí třetině díky brance Culena vyrovnali na 2:2 a o osudu utkání musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich zajistil cenné dva body pro domácí Saku Koivu.

Hvězdy utkání:
1) Eric Staal (CAR)
2) Denis Seidenberg (CAR)
3) Alex Kovalev (MTL)


Plameny sežehly Colorado ve třetí třetině

Calgary - Colorado 3.0 (0:0, 0:0, 3:0)

Vítězství nad favoritem, čisté konto domácího brankáře a skvělé představení ve třetí třetině. To vše nabídli svým divákům hráči Calgary, když na vlastním ledě zdolali Avalanche 3:0.
Domácí tak potvrdili, že mají skvělou formu. Vyhráli poslední čtyři zápasy a po špatném startu jasně ukazují, že se s nimi musí počítat.

Hrdinou utkání se stal domácí gólman Mikka Kiprusoff, který 22 úspěšnými zákroky doháněl Laviny k šílenství. Hosté se ve třetí třetině navíc zmohli na pouhé dva střelecké pokusy na finského gólmana. „Dvě střely, to je skvělá vizitka pro práci naší obrany. Máme formu a dnes jsme ukázali, že jsme schopni vyhrávat i proti silným soupeřům. Jsou to pro nás nesmírně důležité body,“ zářil po utkání spokojeností Kiprusoff, který si připsal první čisté konto v sezoně.

Hvězdy utkání:
1) Mikka Kiprusoff (CGY)
2) Rene Bourgue (CGY)
3) Curtis Glencross (CGY)


Hostům stačila jedna trefa

Vancouver - Boston 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Nepříliš povedený večer zažili diváci domácích Canucks. Jejich tým nejen že podlehl hostujícím Medvědům, ale navíc nedokázal za soupeřovým brankářem ani jednou rozvlnit síť. O jedinou trefu utkání se postaral v 11. minutě první třetiny Michael Ryder, který zaznamenal svoji druhou branku v sezoně.

"Medvěd" Tim Thomas nedovolil domácím nic


Hrdinou utkání se bezesporu stal hostující gólman Tim Thomas, který zastavil všech 31 střeleckých pokusů domácích. „Canucks měli nějaké šance, ale myslím, že dneska jsme pracovali v obraně opravdu dobře. Nějakou dobu jsem nechytal a kluci v obraně mi dnes práci hodně usnadnili,“ netajil po utkání spokojenost Thomas.

Domácí Vancouver podržel spolehlivým výkonem a 29 úspěšnými zákroky Roberto Luongo, přesto si Canucks připsali již svou čtvrtou porážku v posledních pěti zápasech.

Hvězdy utkání:
1) Tim Thomas
2) Roberto Luongo
3) Milan Lucic


Žraloci si podali Tučňáky a slaví další triumf

San Jose - Pittsburgh 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Jako nezastavitelná mašina se ženou letošním ročníkem NHL hokejisté San Jose. Jejich další obětí se stali hráči Pittsburghu, který na ledě Sharks podlehli 2:1. Domácí si tak připsali v deseti odehraných zápasech již osmé vítězství.

Souboj Joe Thortona a Patricka Marleaua na straně domácích a Malkina s Crosbym na straně druhé vyšel nakonec lépe pro domácí hráče.

A jaký recept dovedl Žraloky k vítězství? „Crosby s Malkinem dělají asi 60% bodů svého týmu. Pokud se vám je podaří eliminovat, jste na dobré cestě k úspěchu,“ prozradil návod na to, jak porazit Pittsburgh, kouč domácích McLellan. Obě hvězdy si připsali aspoň asistenci na jediný úspěch hostů v podání Fedotěnka v 55. minutě utkání, kterým Tučňáci snižovali na 1:2. Na víc to však nestačilo.

Skvělé utkání odehrál v dresu domácích Milan Michálek, který zaznamenal jednu asistenci a byl vyhlášen třetí hvězdou utkání.

Hvězdy utkání:
1) Joe Pavelski
2) Joe Thorton
3) Milan Michálek

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud