30. října 2008 • 15:53

Toronto je nejdražší klub NHL

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za poslední tři sezony se sice hokejisté Toronta Maple Leafs ani jednou neprobojovali do play off NHL, přesto jsou třetí rok po sobě nejhodnotnějším klubem zámořské soutěže.



Cena kanadského celku je podle magazínu Forbes 448 milionů dolarů (asi 8,47 miliard korun); oproti loňskému roku narostla o devět procent.

"Přestože na ledě toho moc nepředvádějí, mimo něj se jim daří. Zdá se, že i když nic nehrají, fanoušci stále chodí na zápasy a o hokej je velký zájem," řekl jeden z autorů studie Kurt Badenhausen.

Na druhém místě žebříčku se umístil New York Rangers s hodnotou 411 milionů dolarů, třetí je Montreal Canadiens (334), následuje úřadující vítěz Stanley Cupu Detroit Red Wings (303) a Philadelphia Flyers (257).

Největší nárůst zaznamenal poražený finalista uplynulé sezony Pittsburgh Penguins. Cena týmu kolem mladých hvězd Sidneyho Crosbyho a Jevgenije Malkina vzrostla o 26 procent na 195 milionů dolarů a v žebříčku mu patří 18. příčka.

Nejchudším klubem NHL je podle studie Phoenix. Cena Coyotes je 142 milionů a jsou jediným celkem, jehož hodnota oproti loňsku klesla, když si pohoršil o tři procenta.

Toronto se také může pochlubit nejvyššími příjmy v soutěži, když vykazuje ročně 160 milionů. Následuje Montreal (160) a Rangers (137).

V porovnání s ligou NFL v americkém fotbale jsou však zámořské hokejové kluby levnou záležitostí. Průměrná hodnota jednoho celku NHL je 220 milionů dolarů, zatímco v NFL činí jednu miliardu.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud