1. listopadu 2008 • 08:21

Anaheim přišel o vítěznou sérii

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Divokou přestřelku s dramatickou zápletkou rozuzlila v utkání NHL mezi Anaheimem a Vancouverem až třináctá série nájezdů. V té rozhodl o vítězství hostujících Canucks v poměru 7:6 švédský obránce Mattias Öhlund.



Připravil tím domácí hokejisty o pět zápasů trvající neporazitelnost. I přes prohru byl největší hvězdou utkání vyhlášen hráč Anaheimu Corey Perry, který v zápase zaznamenal pět kanadských bodů.

V dresu domácích Ducks se blýskl i Teemu Selänne, jenž si připsal čtyři kanadské body za dvě branky a stejný počet asistencí. Finský hráč svým prvním gólem v zápase zvýšil ve 13. minutě na 2:0, pak však Vancouver pěti góly otočil utkání ve svůj prospěch.

Získaný náskok ale Canucks ztratili během stovky sekund ještě ve druhé části, a přestože se v závěrečné třetině dostali opět do vedení, ale v poslední minutě vyrovnal Perry.

Hráči Blackhawks slaví gól, brankář Dallasu Tobias Stephan smutní
Hráči Blackhawks slaví gól, brankář Dallasu Tobias Stephan smutní


"Vedli jsme o dva góly, pak prohrávali o tři. Nakonec jsme utkání ztratili v nájezdech, ale ten zápas nabídl všechno," uvedl útočník Perry. Na rozdíl od diváků trenéři z takového průběhu nadšení nebyli. "Jsem si jistý, že ani jeden z trenérů si nebude chtít DVD z tohoto zápasu schovávat," uvedl kouč Anaheimu Randy Carlyle.

Po celý večer neměli hráči problémy se skórováním, ale v samostatných nájezdech už tak úspěšní nebyli. Na zásah útočníka Vancouveru Kylea Wellwooda z první série odpověděl ve druhé Ryan Getzlaf, pak se čekalo na dalšího úspěšného exekutora až do třinácté série, kdy se prosadil Öhlund. Díky němu slavil brankář Robert Luongo vítězství při jubilejním 500. startu v NHL.

Hokejisté Chicaga zdolali na svém ledě Dallas 5:2 a pokračují ve výborných výkonech v domácích utkáních. V těch letos vytěžili deset z dvanácti možných bodů a v normální hrací době ještě ve své aréně neprohráli. "Je to krásná série, ale musíme začít vyhrávat i nějaké zápasy venku," upozornil Patrick Kane na zisk jediného bodu ze čtyř utkání venku.

Kane, jednička předloňského draftu, v zápase s Dallasem skóroval po spolupráci s Martinem Havlátem v přečíslení dva na jednoho. Navíc si devatenáctiletý hráč připsal ještě dvě asistence při gólech zadáků Cama Barkera a Brenta Sopela.

"Od doby, kdy jsem tady, dostáváme hodně podpory od obránců. Daří se nám pro ně připravit střeleckou pozici a oni dnes dali důležité góly," pochválil Kane spoluhráče. Barker vyrovnal v desáté minutě na 1:1, zatímco Sopel zlomil nerozhodný stav 2:2 a dal vítězný gól.

Hostující Dallas, v posledních letech pověstný propracovanou defenzivou, do zápasu vstupoval s nejhorším ligovým průměrem 3,95 inkasované branky. V minulém utkání sice Stars s přispěním náhradního brankáře Tobiase Stephana porazili Minnesotu 4:2, v Chicagu ale čtyřiadvacetiletý gólman kapituloval ve třetím startu v NHL pětkrát.

"Dali jsme jim velké množství šancí. Pokud dostanete pět branek, tak moc zápasů nevyhrajete," uvedl útočník Dallasu Mike Ribeiro


Chicago - Dallas 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
Branky:
10. Barker, 19. Kane (Havlát), 34. Sopel, 54. Ladd, 56. Byfuglien - 7. Eriksson, 28. Ott. Střely na branku: 32:23. Diváci: 21.212.

Anaheim - Vancouver 6:7 po sam. nájezdech (2:1, 3:4, 1:1 - 0:0)
Branky: 13. a 38. Selänne, 9. S. Niedermayer, 36. Montador, 36. Pronger, 60. Perry - 13. a 49. Bernier, 35. a rozhodující nájezd Öhlund, 28. Kesler, 32. Burrows, 36. Bieksa. Střely na branku: 37:29. Diváci: 16.704.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud