1. listopadu 2008 • 08:45

Montreal suspendoval mladíka Valentěnka

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Montreal Canadiens v zámořské NHL suspendovali mladého Rusa Pavla Valentěnka a pozastavili mu vyplácení mzdy. Důvodem je opuštění farmářského týmu a podepsání tříleté smlouvy s Dynamem Moskva.



Valentěnko je přitom nyní v Canadiens druhým rokem ze své vstupní tříleté smlouvy.

Podle hráčova agenta Rollanda Hedgese se tak Valentěnko rozhodl především z rodinných důvodů. Nyní bude proto ke startu v Kontinentální hokejové lize potřebovat povolení od Ruské hokejové federace, neboť ta je stále bez smlouvy s NHL.

Hedges uvedl, že Valentěnko se do Ruska vrátit nechtěl, ale dohnala ho k tomu finanční situace. Již od 15 let totiž podporuje zbytek rodiny, což by si nemohl dovolit z platu odpovídajícího jeho působení na farmě. Sezona v Hamiltonu by mu zajistila na konto jen 125 tisíc dolarů, které by však musel ještě zdanit.

Podle agenta však je hráčovým cílem stále NHL. "Je to jeho cíl, ale po finanční stránce by nemohl v AHL vydělat tolik. Byl z toho hodně zklamaný. Přišel sem, aby hrál NHL. Tohle však není útěk domů, musel to prostě udělat. Ví, že s těmi smlouvami by to takhle dělat neměl, ale musel. Není to případ Radulov," hájil svého klienta Hedges v narážce na jiného Rusa, který si vytrucoval odchod z Nashvillu do Ufy.

Po odehrání čtyř zápasů za Bulldogs byla Valentěnkovi kvůli rodinným důvodům umožněna cesta do Ruska. Podle jeho slov nebyl podpis smlouvy s Dynamem dopředu plánovaný.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud