Jakub Hlaváč
7. listopadu 2008 • 09:42

Hemský a Sýkora kázali hokejovou krásu

TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci, kteří zakoupili vstupenky na zápas Pittsburghu s Edmontonem, vyhráli v obrovské loterii. Jejich lístky neplatily na tuctový zápas NHL, ale na prvotřídní podívanou. Třikrát jejich hokejová srdce potěšili i Češi.



Tleskačův ježek v kleci je dětskou hračkou v porovnání s hlavolamem, který řešili funkcionáři NHL v Melon Aréně. Museli vybrat tři hvězdy duelu, který měl hrdinů daleko více.

Penguins vedli na konci druhé třetiny 5:0. Mysleli si, že se nemůže nic stát. Nadlouho se podobných úvah vyvarují, vždyť nakonec byli pekelně rádi za vítězství 5:4.

Kanonádu řídili především tito muži:

Ruský forvard Jevgenij Malkin vymyslel pro své spoluhráče tři góly. Především jeho druhá asistence byla tak geniální, že hokejovým labužníkům ukápne slina.

Vedoucí muž kanadského bodování NHL si zpracoval puk rovnou z vhazování. Svého soupeře na bule Sama Gagnera si vychutnal bleskovou kličkou a už posílal puk na Sýkoru, jehož rána napnula síťku svatyně Edmontonu.



Ostatně Sýkora nakonec hlasování o nejlepšího hráče utkání ovládl. Není se čemu divit, gólmana Garona vyhnal svou druhou trefou z branky a po zranění se opět dostává do střelecké formy.



Dvougólový byl i Miro Šatan. V jedenácté minutě svou parádou otevřel skóre. Na brankovišti si prostrčil hokejku i s pukem mezi nohama a následně touš nad betonem zvedl do odkryté klece.


Mezi hvězdami nemůže v poslední době chybět Aleš Hemský. Rodák z Pardubic si připsal čtvrtý gól v posledních třech utkání. Jeho kouzlo snad ani nejde slovy popsat. Sami si ho vychutnejte na videu.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud