22. července 2009 • 07:52

Vrbata se vrací za Gretzkym do Phoenixu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Český hokejový útočník Radim Vrbata se v NHL vrací do Phoenixu. Podle agentury Reuters ho Coyotes získali z Tampy Bay výměnou za levé křídlo Todda Fedoruka a obránce Davida Halea.



"Jsem rád, že to takhle dopadlo. Vracím se tam, kde jsem před rokem měl nejlepší sezonu v NHL a tam, kde jsem dostal nejvíce prostoru v kariéře," řekl Vrbata.

Odchovanec mladoboleslavského hokeje v sezoně 2007/08 v dresu Coyotes nasbíral 56 kanadských bodů za 27 gólů a 29 asistencí, což je jeho nejlepší výkon v zámořské soutěži.

Poté se však s klubem nedohodl na nové smlouvě a zamířil do Tampy, kde se mu ale již tolik nedařilo. V průběhu sezony se poté dohodl s klubem na přerušení kontraktu a vrátil se i díky těhotné manželce do Česka, kde hrál za Mladou Boleslav a následně za Liberec.

Krátce po sezoně Lightning zveřejnili informaci, že už dále s Vrbatou nepočítají. I přesto, že měl osmadvacetiletý český hráč s klubem ještě platnou smlouvu na dvě sezony s ročním příjmem tři miliony dolarů.

"Dostali jsme povolení jednat s jinými týmy a o zájmu Phoenixu jsem věděl dlouho. I když jsem tam v červenci nepodepsal jako volný hráč, tak když situace v Tampě nebyla ideální, zájem ze strany Phoenixu byl," uvedl Vrbata.

Po sezoně jeho agent začal s Phoenixem opět jednat a oba kluby se dohodly na výměně. "Byla to jasná volba," řekl Vrbata, jenž teoreticky mohl zamířit i jinam.

"My jsme se ale soustředili tímto směrem," podotkl útočník, jenž se momentálně připravuje s Mladou Boleslaví a do zámoří se přesune začátkem září.

Návrat Vrbaty do Phoenixu potěšil i generálního manažera Kojotů Dona Maloneye. "Prožil u nás životní rok, má talent a našemu útoku může hodně pomoci," řekl na adresu bývalého hráče Colorada, Caroliny a Chicaga.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud