24. července 2009 • 22:25

Kaberlemu přibyl v Carolině další konkurent

Autor: ČTK, tbl
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zkušený obránce Aaron Ward se vrací do Caroliny, v jejímž dresu se v roce 2006 radoval z vítězství ve Stanleyově poháru. Hurricanes získali šestatřicetiletého hráče z Bostonu výměnou za Patricka Eavese a právo výběru ve čtvrtém kole draftu v příštím roce.



Ward odešel z Caroliny hned po úspěchu ve Stanleyově poháru, jako volný hráč podepsal smlouvu s New York Rangers, odkud později zamířil do Bostonu. Bruins nyní hráče, jenž mimo sezonu bydlí v Raleighu, kde sídlí Hurikáni, uvolnili i s ohledem na ekonomickou stránku obchodu.

Boston totiž potřebuje získat prostor v klubovém rozpočtu pro jednání s nejlepším střelcem týmu v uplynulé sezoně Philem Kesselem o nové smlouvě. Zatímco Ward měl pro nadcházející sezonu zajištěn plat 2,5 milionu dolarů, Eaves má garantovaný příjem 1,1 milionu. Boston zároveň zařadil Eavese na takzvaný "waivers list" a nabídl jej ostatním klubům. Pokud o hráče nebude zájem, je takřka jisté, že ho Bruins ze smlouvy vykoupí.

Návrat Warda do Caroliny by mohl zhoršit situaci českého obránce Františka Kaberleho, který má ještě s klubem rok platnou smlouvu, ale již delší dobu se spekuluje, že by mohl kádr Hurricanes opustit. Před nedávnem dokonce zástupci klubu zveřejnili úvahy o tom, že kladenského odchovance ze zbytku kontraktu vyplatí.

Pikantní na Wardově přestupu je i to, že se v kabině Hurricanes potká se Scottem Walkerem, který ho jedinou ranou pěstí vyřadil z letošního play off. Ward si totiž ze střetu s šestatřicetiletým brouskem odnesl zlomeninu očnicového oblouku.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud