3. srpna 2009 • 22:14

Arbitráž přiřkla Hudlerovi 5,75 milionů dolarů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Arbitrážní soud přiřkl českému útočníkovi Jiřímu Hudlerovi v Detroitu podle tamního deníku Free Press dvouletý kontrakt celkově na 5,75 milionů dolarů. Pětadvacetiletý vítěz Stanleyova poháru s Red Wings z roku 2008 ale už zamířil do Dynama Moskva.



V Moskvě údajně může vydělat až okolo deseti milionů dolarů za dvě sezony navíc čistého, zatímco v Americe by musel svůj příjem ještě zdanit.

"Jde do Ruska, kde si přijde na nečekaně velké peníze," řekl generální manažer Detroitu Ken Holland. S výrokem arbitráže jsou v Detroitu prý spokojení a Hudler prý má dveře zpátky do klubu otevřené, kdykoliv se bude chtít vrátit

V prvním roce svého případného návratu do NHL si vydělá 2,75 milionu dolarů a v dalším rovné tři miliony. V uplynulém ročníku měl příjem 1,15 milionu dolarů.

Po Hudlerově odchodu se prý bude Holland snažit prý posílit ofenzivní sílu Red Wings hráčem, který dá alespoň 15 gólů za sezonu. Generální manažer potvrdil, že se klub zajímá o svého bývalého hráče Jasona Willimase, který naposledy působil v Columbusu.

Další kandidáty Holland neprozradil, ale údajně jsou jimi i čeští útočníci Václav Prospal, Petr Sýkora či také Alex Tanguay, Todd Bertuzzi nebo Mike Comrie.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud