František Suchan
14. února 2010 • 14:51

Průchovo bezvládné tělo vystrašilo NHL

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Bezvládné tělo na ledě. Spěchající lékaři. Fixační nosítka. Ne, takové scény hokejové fanoušky nepřitahují, ty je děsí. Jedna taková měla navíc v sobotu v noci na ledě Phoenixu české obsazení.



Domácí Petr Průcha se skácel po nevinném střetu s dallasským Jamesem Nealem u mantinelu. Z nemocnice jej ale brzy propustili, měl by být v pořádku…

Průcha po tvrdém zákroku skončil v nemocnici »


Vypadalo to děsivě. Průcha, na poměry NHL drobnější hráč, bez hnutí ležel u mantinelu. Sedm minut bez jediného pohybu. Původní zprávy hovořily dokonce o tom, že byl celou dobu v bezvědomí. To jeho klub s odstupem popřel.

Ale stejně. Jeho pocity v tu chvíli, to nebyla žádná hitparáda…

Hřiště opustil na nosítkách, už po svých pak ale údajně zamířil k odvozu do nemocnice. Tam podstoupil vyšetření hlavy. Z hrozivé situace podle všeho vyváznul bez vážných následků. Na listině zraněných dostal status day-to-day, tedy několikadenní rekonvalescenci, s nespecifikovaným zraněním v horní části těla.



Jedinou komplikací tak je nakonec to, že má zkažené volno během nadcházející olympijské pauzy. Místo plánovaného oddychu musí zůstat týden ve Phoenixu na pozorování. Ale ještě, že tak. V prvních okamžicích to totiž nevypadalo vůbec dobře.

Přitom nešlo o nijak brutální střet. James Neal z Dallasu, žádný rabiják, Průchu dohrál u mantinelu hned při jeho druhém střídání. Český útočník nahazoval puk do třetiny, pak se přihnal stojedenadevadesát centimetrů vysoký soupeř. Nezvednul loket, jen Průchu trefil spíš zezadu. Ten třísknul hlavou o hrazení….

Svého spoluhráče přišel pomstít Martin HanzalFoto ČTK/AP


Po Nealovi se okamžitě vrhnul bek Ed Jovanovski. Za pár minut si to s ním férově v bitce rozdal Martin Hanzal, Průchův kamarád a spoluhráč z útoku. V souboji dvou hráčů, kteří mají rvačky jen jako hokejový vedlejšák, si vedl zdatně, rozdal pár ran, které publikum ocenilo ovacemi.

„Já byl minulý zápas vyloučený za mnohem nevinnější hit, než bylo tohle,“ prohodil pak naštvaný Hanzal v kabině. Neal totiž za zákrok na Průchu nedostal ani dvouminutový trest.

„Podle mě to taky ale nic nebylo,“ okomentoval situaci Marc Crawford, kouč Stars. „Nikdo nevidí rád takové zranění, bylo to děsivé, Neal ho vyřadil. Ale vždyť ani ten souboj nedohrál, Petr se prostě špatně bouchnul o plexisklo. Doufám, že bude v pořádku, ale nešlo o nic záludného.“

To Crawfordův protějšek Dave Tippett, trenér Coytoes, měl jiný názor. „Liga už měsíce bojuje proti údarům na hlavu. A tohle byl jasný úder do hlavy,“ spustil rozzlobeně.

„Vždyť toho kluka úplně vyřídil. To tedy fakt nechápu. Když na to koukají rozhodčí, řeknou, že je to čistý zákrok a hráč pak leží bez hnutí na ledě, to fakt nechápu…“

Petr Průcha z Coyotes nedává šanci Patricku Marleauovi
Petr Průcha z Coyotes nedává šanci Patricku Marleauovi

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud