3. března 2010 • 23:23

Anaheim získal obránce Višňovského a Warda

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránci Ĺubomír Višňovský a Aaron Ward se stali posilami hokejistů Anaheimu. Slováka Višňovského získali Ducks z Edmontonu výměnou za beka Ryana Whitneyho a právo výběru v šestém kole letošního draftu. Ward přišel z Caroliny za brankáře Justina Poggeho a výběr ve čtvrtém kole draftu.



Třiatřicetiletý Višňovský působil v Edmontonu od června 2008, kdy přišel z Los Angeles. V této sezoně, v níž má příjem sedm milionů dolarů, v 56 zápasech nasbíral 32 bodů za 10 branek a 22 asistencí.

Anaheim bude jeho třetím působištěm v NHL, kde má na kontě celkem 605 utkání a 342 bodů za 88 gólů a 254 asistencí. V play off si zahrál jen 12 zápasů a zaznamenal jednu přihrávku. Višňovský má kontrakt ještě na další tři roky celkem na 14 milionů dolarů.

Slovenský reprezentant, který má kompletní sbírku medailí ze světových šampionátů, nechyběl ani na olympijských hrách ve Vancouveru, kde Slovensku pomohl do semifinále. Na konci turnaje měl pozitivní dopingový nález na zakázaný pseudoefedrin, Mezinárodní olympijský výbor mu udělil jen varování.

Sedmatřicetiletému Wardovi, který získal třikrát Stanleyův pohár, končí po sezoně smlouva s ročním příjmem 2,5 milionu dolarů. V této sezoně nasbíral v dresu Hurricanes v 60 zápasech 11 bodů za gól a deset asistencí. Během celé své kariéry zaznamenal za Detroit, Carolinu, New York Rangers, Boston a Carolinu v 822 utkáních 149 bodů za 44 gólů a 105 přihrávek.

V 95 duelech play off přidal čtyři trefy a šest asistencí. Ze Stanley Cupu se radoval dvakrát s Detroitem v letech 1997 a 1998 a pak s Carolinou v roce 2006.

Sedmadvacetiletý Whitney přišel loni v únoru do Anaheimu z Pittsburghu. V této sezoně nasbíral za Ducks v 62 utkáních 28 bodů za čtyři trefy a 24 přihrávek. V 335 utkáních v NHL má na kontě 38 branek a 150 přihrávek. Whitney bere v nyní 3,5 milionu dolarů a v dalších třech letech si vydělá ještě celkem 15 milionů dolarů.

Třiadvacetiletý Pogge byl vyměněn v této sezoně už podruhé. Anaheim jej získal v říjnu z Toronta. V tomto ročníku ale chytal jen v nižších soutěžích AHL a ECHL.

Anaheim také získal gólmana Joeye MacDonalda z Toronta výměnou za právo výběru v sedmém kole draftu v roce 2011.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud