9. března 2010 • 08:05

Dvě branky Ovečkina na vítězství nestačily

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský kanonýr Alexandr Ovečkin vstřelil v pondělním utkání NHL dva góly a v tabulce střelců se s 44 zásahy dotáhl na vedoucího Sidneyho Crosbyho z Pittsburghu. Na vítězství to ale hokejistům Washingtonu nestačilo.



Capitals podlehli Dallasu 3:4 po samostatných nájezdech a po sérii třinácti výher si připsali první porážku na vlastním ledě.Přitom se dlouho zdálo, že Washington spěje k dalšímu vítězství, když po dvou třetinách domácí vedli 2:0.

Hosté však dokázali během úvodních osmi minut třetí třetiny třemi góly otočit skóre ve svůj prospěch a prodloužení zařídil Ovečkin vyrovnávacím gólem až v 57. minutě. V penaltovém rozstřelu však byli v poměru 2:1 úspěšnější hosté z Dallasu, vítězný gól vstřelil v páté sérii Loui Eriksson.

Kouč Washingtonu Bruce Boudreau nezařadil do sestavy českého útočníka Tomáše Fleischmanna. Podle trenérových slov by mu mohl den volna pomoci po únavě z olympijského turnaje ve Vancouveru. Nehrála ani posila z Caroliny Scott Walker, který měl na kontě ze dvou zápasů za Capitals dvě branky.

Ovečkin se trefil poprvé po olympijské přestávce, na gól v NHL čekal šest zápasů. Když v druhé třetině zvýšil na 2:0, zaklonil hlavu a radostí mocně pumpoval rukama.

"V posledních utkáních byl trochu frustrovaný. Dnes ráno jsem mu říkal, že musí ještě víc makat. A v prvních dvou nebo třech střídáních bylo vidět, že si to vzal k srdci. Zase se srážel se soupeři, jeho energie byla zpátky," poznamenal trenér Capitals Bruce Boudreau.

Ovečkinův výkon však zastínil brankář Stars Marty Turco, který zneškodnil 49 střel a čtyři z pěti nájezdů a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. "Nestává se každý večer, aby váš gólman téměř zavřel branku a vychytal vítězství. Dnes jsme nutně potřebovali, aby nám brankář dobře zachytal, a Marty byl absolutně fenomenální," pochvaloval si trenér Dallasu Marc Crawford.

Druhé pondělní utkání se stalo snadnou kořistí Králů z Los Angeles, kteří rozstříleli Columbus 6:0. Kings rozhodli o svém triumfu už v první třetině, kterou vyhráli 4:0. Blue Jackets nekladli odpor a za celý zápas vyslali na branku jen jedenáct střel. Gólman Jonathan Quick se tak na své třetí čisté konto v sezoně příliš nenadřel.

Los Angeles - Columbus 6:0 (4:0, 2:0, 0:0)
Branky: 6. Simmonds, 14. Doughty, 15. Handzuš, 16. Frolov, 25. Modin, 30. Richardson. Střely na branku: 35:11. Diváci: 17.524.

Washington - Dallas 3:4 po sam. náj. (1:0, 1:0, 1:3 - 0:0)
Branky: 35. a 57. Ovečkin, 3. Poti - 42. B. Richards, 45. Daley, 48. Neal, rozh. nájezd Eriksson. Střely na branku: 52:26. Diváci: 18.277.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud