12. března 2010 • 13:04

I NHL má svého Šulce: Cooke vyvázl bez trestu

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen česká extraliga řeší zákeřný faul a hlavně nedostatečné potrestání viníka. NHL v neděli otřásl hnusný zákrok Matta Cooka na bostonskou hvězdu Marca Savarda, zlý muž Pittsburghu ovšem vyvázne bez jakéhokoliv disciplinárního postihu.



Měl sice telefonický pohovor s šéfem disciplinární komise NHL Colinem Campbellem, avšak hit ramenem na hlavu potrestán nebude.

Otřesený Marc Savard po zákroku Matta Cooka.Foto ČTK
NHL se otřásla hrůzou po hnusném zákroku »

„Nikdo samozřejmě nevidí rád, když se hráč jako Marc Savard zraní. A nikdo také nevidí rád, když se zraní hráč jako je David Booth. Přesto musíme rozhodovat stejně,“ cituje server nhlpro.cz Campbella.

Podívejte se na inkriminovaný zákrok:

Zákrok Matta Cooka na Marca Savarda
Video se připravuje ...


„Vím, že Matt Cooke něco takového neudělal poprvé, loni byl dokonce suspendován již dvakrát. Ale za jeho předchozí činy ho suspendovat nemůžu, musím mít pro to důvod. Momentálně pravidla říkají, že úder ramene do hlavy je legální. Matt Cooke nevyskočil a neudělal nic nedovoleného,“ dodal šéf disciplinárky.

Savard, který po zákroku zůstal deset minut bezvládně ležet na ledě, má těžký otřes mozku a možná už si letos nezahraje.

Otřesený Marc Savard po zákroku Matta Cooka.
Otřesený Marc Savard po zákroku Matta Cooka.


Rozhodnutí disciplinární komise tak jeho spoluhráče pobouřilo. „Nevím, co na to říct. Samozřejmě, že jsme si mysleli, že bude suspendován,“ prohlásil útočník Steve Begin. „Mysleli jsme si, že se o to liga postará. Pořád se mluví o úderech do hlavy a když tu máme perfektní příklad takového zákroku, tak se nic neděje,“ vrtí hlavou.

Podobné reakce vyvolal v české extralize disciplinární komise, která potrestala libereckého Bartoviče za zákeřné šlápnutí bruslí na kotník budějovického Martina Tůmy jen jednozápasovou stopkou...

 

Dominik Hašek na muzikálu Děti ráje. Dominik Hašek na muzikálu Děti ráje.Foto Foto Tomáš Martínek
Chtěli jsme Šulcovi nařezat, říká Hašek »
Budějovický Martin Tůma trpěl po zákroku Bartoviče jako zvířeFoto ČTK
Tůma: Byla to ukrutná prasečina »

Útočník Bílých Tygrů tak může nastoupit už v dnešním čtvrtém zápase série a na jihu Čech ho určitě nečeká vlídné přijetí. Na něco podobného se může těšit i Matt Cooke - jeho "Tučňáci" zavítají do Bostonu už příští čtvrtek.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud