17. března 2010 • 14:26

Hejda letos dohrál, má zraněný vaz v koleni

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový obránce Jan Hejda z Columbusu v této sezoně podle deníku Columbus Dispatch pro zranění pravého kolena dohrál. Jednatřicetiletý mistr světa z Vídně z roku 2005 a účastník únorových olympijských her ve Vancouveru si v pondělním utkání NHL proti Edmontonu poranil vnitřní postranní vaz.



Hejda tak bude zřejmě chybět i na květnovém mistrovství světa v Německu.

V této sezoně už měl Hejda problémy i s levým kolenem a od poloviny října do začátku listopadu byl mimo hru tři týdny. "Tahle sezona není dobrá. Nikdy jsem s koleny neměl problémy. Teď jsem měl něco s oběma. A výkony mezi zraněními nebyly dobré," řekl Hejda pro Columbus Dispatch.

V pondělí se zranil po souboji s útočníkem Oilers Gilbertem Brulem, bývalým spoluhráčem z Columbusu. "Trefil mě a vrazil jsem nohou do mantinelu. Nebylo to nic nečistého," dodal Hejda, který musel v únoru v dresu národního týmu strávit na olympiádě čtvrtfinálové vyřazení s Finskem.

Při podobném zranění v říjnu byla Hejdova pauza na léčení odhadována na čtyři až šest týdnů, do hry se ale vrátil už po třech týdnech. "Teď to vypadá o trošku hůř," doplnil Hejda. Základní část NHL skončí 11. dubna a na postup do play off nemá Columbus prakticky naději, protože v Západní konferenci ztrácí 12 zápasů před koncem na osmý Detroit 13 bodů.

S Columbusem má Hejda platnou smlouvu i na další sezonu a i v případě doléčení před světovým šampionátem by zřejmě neprošel výstupní lékařskou kontrolou. Povolení nezískal například ani loni na mistrovství světa do Švýcarska poté, co dostal pukem ránu do nohy.

V této sezoně NHL si Hejda připsal v 62 zápasech 13 bodů za tři branky a deset asistencí. Za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech má na kontě 14 záporných bodů. V minulé sezoně byl s 23 kladnými body jednoznačně nejlepším hráčem Blue Jackets.

Pro defenzivu Columbusu je ale i nyní nepostradatelný. "Je to pro nás velká ztráta. Je to pro nás hodně důležitý hráč," řekl generální manažer Scott Howson.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud