25. března 2010 • 08:21

Hejduk pomohl gólem k výhře Colorada

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Útočník Milan Hejduk byl jediným úspěšným českým střelcem v zápasech středečního programu NHL. Čtyřiatřicetiletý hráč si připsal 21. branku v sezoně, když trefou z prostoru pro vhazování poslal hokejisty Colorada v přesilové hře do vedení 2:1.



V dalším průběhu utkání pak sice Avalanche ztratili dvoubrankový náskok, ale k vítězství 4:3 nad Los Angeles dospěli v penaltovém rozstřelu.

Colorado po olympijské přestávce střídá lepší výkony s horšími, ve 12 utkáních si připsalo šest výher a shodný počet porážek. Vzhledem k tomu, že jejich tabulkoví sousedi byli v tomto období úspěšnější, začali se Avalanche v pořadí propadat. Středeční vítězství znamenalo v Západní konferenci zvýšení jejich náskoku před devátým Calgary na šest bodů.

"Velmi cenná výhra. Jsou to nejdůležitější dva body roku. Velmi by nám ublížilo, pokud bychom po tom průběhu dnešního utkání nezískali oba body. Nemůžeme přece čekat pomoc od zbylých týmů, musíme si účast v play off vybojovat sami," podotkl Chris Stewart, který v penaltách zajistil bonusový bod.

Souboj hvězdných útočníků Alexandra Ovečkina a Sidneyho Crosbyho dopadl nerozhodně. Oba zaznamenali v základní hrací době jednu asistenci a v penaltovém rozstřelu proměnili nájezd. Z výhry se nakonec radoval ruský hokejista, jenž s Washingtonem porazil Pittsburgh 4:3 po samostatných nájezdech. O výhře rozhodl Mike Knuble.

Hráčům z hlavního města USA se podařil v penaltovém rozstřelu husarský kousek. V druhém kole už prohrávali 0:2, pak ale Capitals proměnili tři nájezdy v řadě, zatímco soupeř ani jeden. Překvapivý tah vyšel i trenéru Bruci Boudreauovi, když do čtvrté série nominoval Knublea, jenž od zavedení této dovednostní disciplíny neskóroval v žádném ze svých čtyř pokusů.

"Nemohl jsem uvěřit tomu, že mě vybral. Nehrál jsem vůbec v prodloužení, tak jsem si myslel, že už pro mě zápas skončil. Najednou mi zaklepal na rameno a řekl: Jdi," popisoval situaci sedmatřicetiletý veterán, jenž je v týmu čtvrtým nejlepším střelcem a v utkání proti Pittsburghu otevřel skóre. "Říkal jsem mu ale, že se mi to nelíbí a ať mi takové věci nedělá," dodal Knuble.

Trenér Boudreau měl pro svůj instinkt vysvětlení. "Vůbec jsem o jeho statistice nájezdů nevěděl. Jen jsem si myslel, že dá gól," zdůvodnil svou překvapivou volbu, která nakonec znamenala, že Washington i potřetí v sezoně zdolal obhájce Stanleyova poháru.

Capitals vévodí lize už se 108 body, čím vyrovnali loni vytvořený klubový rekord. Situaci v čele tabulky střelců přímý duel Pittsburghu s Washingtonem nezměnil, o pozici nejlepšího kanonýra soutěže se stále dělí s 45 zásahy Crosby i Ovečkin.

Nové pořadí je ale v čele produktivity. Do jejího popředí se znovu vyhoupl Henrik Sedin, který se třemi asistencemi zasloužil o výhru Vancouveru 4:1 nad Anaheimem. Kanadské bodování je prozatím pro švédského útočníka vedlejší, prioritou je týmový výsledek. "Ze všeho nejvíce si přeji, abychom vyhráli divizi," uvedl Sedin, jenž o bod přeskočil Ovečkina.

V ročníku prozatím nasbíral 99 kanadských bodů, 71 z nich za přihrávky. "Uvidíme, jak se situace v kanadském bodování vyvine. Ale jen dosažení sta bodů v soutěži je hezký milník, který se přede mnou spoustě švédským hráčům nepovedlo překonat," dodal Sedin.

Dvě minuty před koncem základní hrací doby vedli hokejisté Montrealu v Buffalu o dvě branky, nakonec ale získali jen bod za prohru 2:3 po samostatných nájezdech. Dvě trefy Andreje Kosticyna, jemuž u první branky asistovali Tomáš Plekanec a Roman Hamrlík, umazali v úplném závěru Tim Connolly se Stevem Montadorem. V nájezdech pak dokonali obrat Jason Pominville a Thomas Vanek.

"Tvrdě jsme o výhru bojovali 55 minut, a poté jsme jen seděli...a nechali je otočit stav. Vůbec se mi to nelíbí. Měli jsme to už udržet. Ten bod jsme potřebovali a měli jsme ho získat," řekl brankář Montrealu Carey Price. Montreal má na šestém místě Východní konference pětibodový náskok před devátou Atlantou.

Ze zadních pozic ještě nevzdávají boj o play off ani New York Rangers, kteří za Atlantou zaostávají o dva body. Ve středu si Rangers jednoznačně poradili s městskými rivaly Islanders 5:0.

Základ úspěchu položili hokejisté z Manhattanu už v první polovině úvodní třetiny, kdy skórovali třikrát. Na výhře Rangers se dvěma góly a asistencí podílel Marián Gáborík. Jeho spoluhráči Václav Prospal a Michal Rozsíval vyšli bodově naprázdno.

Hokejisté Detroitu opět posílili naději na devatenácté play off v řadě. V domácím utkání si poradili se St. Louis 4:2, když v 54. a 60. minutě rozhodl o výhře finský útočník Valtteri Filppula. Red Wings jsou v Západní konferenci stále osmí, od devátého Calgary je dělí čtyři body.

Hráči Blues byli z porážky zdrceni, neboť soupeře přestříleli v poměru 32:24 a byli lepším týmem. Podle slov jejich útočníka Davida Backese bylo pro výsledek rozhodujících několik situací v prostoru před brankou. "To je důvod, proč jsou hokejisté Detroitu každým rokem v play off," prohlásil Backes. Naopak účast St. Louis ve vyřazovací části je už v rovině teorie, neboť jeho ztráta na Detroit narostla na deset bodů.

NY Rangers - NY Islanders 5:0 (3:0, 0:0, 2:0)
Branky: 6. a 51. Gáborík, 4. Anisimov, 9. Del Zotto, 57. Girardi. Střely na branku: 44:27. Diváci: 18.200.
Washington - Pittsburgh 4:3 po sam. nájezdech (0:0, 1:2, 2:1 - 0:0)
Branky: 22. a rozh. nájezd Knuble, 46. Sjomin, 48. Fehr - 23. Talbot, 35. Guerin, 57. J. Staal. Střely na branku: 32:42. Diváci: 18.277.
Buffalo - Montreal 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 0:1, 2:0 - 0:0)
Branky: 59. Connolly, 60. Gaustad, rozh. nájezd Pominville - 1. a 25. A. Kosticyn (na první Plekanec a Hamrlík). Střely na branku: 42:28. Diváci: 18.690.
Detroit - St. Louis 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)
Branky: 54. a 60. Filppula, 21. Zetterberg, 25. Bertuzzi - 6. Kariya, 43. McClement. Střely na branku: 24:32. Diváci: 19.625.
Colorado - Los Angeles 4:3 po sam. nájezdech (3:1, 0:0, 0:2 - 0:0)
Branky: 8. Hendricks, 14. Hejduk, 19. Stastny, rozh. nájezd Ch. Stewart - 10. Kopitar, 41. Doughty, 59. Frolov. Střely na branku: 30:30. Diváci: 13.667.
Vancouver - Anaheim 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky: 9. Ehrhoff, 17. D. Sedin, 27. Burrows, 60. Kesler - 49. S. Koivu. Střely na branku: 30:31. Diváci: 18.810.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud