Květoslav Šimek
25. dubna 2012 • 12:19

VIDEO: Mrázkův brankářský rival dal gól přes celé hřiště

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Mark Visentin z týmu Niagara IceDogs v play off OHL skóroval! Ve třetím utkání proti Ottawě 67’s se v poslední minutě trefil při power play soupeře. Devatenáctiletý Visentin si bleskově zkrotil puk za vlastní bránou, vypálil kolem tyčky a poslal puk středem hřiště. Přesnou trefou uzavřel skóre zápasu na 5:2 a posunul Niagaru ve finále Východní konference do vedení 2:1 na zápasy.



Český brankář Petr Mrázek kuriózní trefu svého rivala na vlastní oči ani neviděl. Třetí zápas série musel kvůli viróze vynechat, s vysokými teplotami zůstal doma.

„Petrovi nebylo moc dobře už před druhým zápasem na ledě Niagary, už tehdy měl zvýšenou teplotu,“ říká Mrázkův otec Karel. „Ale šel do brány. Sice si stěžoval, že v hale bylo neskutečné vedro, že mu bylo i docela špatně, ale vyhráli. Jenže ve třetím zápase už hrát nemohl, musí teploty srazit.“

Na ledě nejlepšího týmu Východní konference se musel Petr Mrázek kromě horečky vyrovnávat i s „ohněm střel“. V prvních dvou zápasech na něj hráči Niagary poslali dohromady 99 ran!

Neustále byl v zápřahu. První zápas Ottawa prohrála 1:2 v prodloužení, druhý vyhrála 7:4. Mrázek byl v obou případech vybrán mezi první tři hvězdy zápasu.

I proto trenér Ottawy Chris Byrne věří, že po krátkém odpočinku bude Mrázek připravený se do brány vrátit. Tým jej potřebuje. Na druhé straně totiž stojí skvělý Mark Visentin.

V základní části měl nejlepší gólmanská čísla, nasbíral deset nul. V play off k tomu teď přidal i gól.

„Petr chce hrát, snad to půjde,“ doufá i Karel Mrázek. „Budou to ale mít těžké. Jejich nejlepší obránce Marc Zanetti dostal distanc za kopnutí do soupeře, další beci jsou zranění. Uvidíme, jak se s tím kluci poperou.“

Ve finále Západní konference vedou hokejisté London Knights nad Kitchener Rangers 3:0 na zápasy (3:2p, 6:4, 5:2). Bývalý třinecký útočník Radek Faksa se zatím v sérii neprosadil.

Vstoupit do diskuse
0