7. ledna 2013 • 18:16

Německo zažilo hokejový zápas pod širým nebem s rekordní návštěvou

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Luxusní podívanou si v sobotu užili němečtí hokejoví fanoušci. Po vzoru zámořské NHL připravili v Norimberku populární Winter Classic, tedy utkání pod širým nebem. A 50 tisíc diváků vytvořilo evropský rekord v návštěvnosti hokejového klání.



Tři týdny trvala práce na fotbalovém stadionu Norimberku, než se z něj stalo velké ledové kluziště. Cena za tuto zábavu? Jeden milion euro. Ale také zážitek na celý život.

"Za námi jsou týdny a měsíce tvrdé práce. Od prvního nápadu, až po přenesení na papír a uskutečnění," řekl pro wz-newsline.de Thomas Sabo, hlavní sponzor Norimberských Ice Tigers.


Ti se utkali s Eisbärenem Berlin, současným mistrem německé soutěže. Překonání rekordu bylo samozřejmě splněným snem, a to především pro ty, kteří celou akci dlouze připravovali. "Je to úžasné a také to dokazuje, jak jsou němečtí fanoušci do hokeje zapálení," řekl Lorenz Funk, manažer Norimberka.

Krásný zážitek pro fanoušky domácích ještě vylepšili jejich oblíbenci na ledě, když porazili mistra 4:3. Vítěznou trefu obstaral kanadský útočník Jason Jaspers.

Vstoupit do diskuse
0