Květoslav Šimek
19. května 2013 • 09:25

V Kanadě zuří boj o Memorial Cup, Frk v úvodním zápase zářil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Martin Frk (19) vlétl do Memorial Cupu v Saskatoonu suverénně. K vítězství Halifaxu Mooseheads nad Portlandem Winterhawks 7:4 přispěl dvěma body (1+1). Frk otvíral skóre divokého duelu a v závěru druhé třetiny přihrával v oslabení Nathanu MacKinnonovi, který tím zkompletoval hattrick (3+1).



V Saskatoonu hrají nejlepší týmy Canadian Hockey League o tradiční Memorial Cup. V zahajovacím duelu padli pořádající Saskatoon Blades (WHL) s London Knights (vítěz OHL) 2:3. V týmu poražených nastoupil i český útočník Matěj Stránský, bodově se neprosadil.

Zápas mezi Halifaxem (vítěz QMJHL) a Portlandem (vítěz WHL) byl jedinečný z pohledu nadcházejícího draftu NHL. Utkali se v něm první tři hráči žebříčku skautů pro draft 2013. Jedničkou je obránce Seth Jones (Portland), dvojkou centr Nathan MacKinnon (Halifax) a trojkou levé křídlo Jonathan Drouin (Halifax).

Gól dali všichni, ale bodově byl nejvíc vidět sedmnáctiletý MacKinnon (3+1). „První třetinu jsem měl docela pomalou, ale dalších čtyřicet minut jsme kontrolovali hru,“ pochvaloval si MacKinnon.

V extrémně sledovaném duelu zářil i český mladík Martin Frk, který draftem prošel minulý rok. Vybral si jej Detroit ze 49. místa. Frk si připsal gól a přihrávku, měl tři plusové body v hodnocení účasti na ledě.

Dnes se na Memorial Cupu střetnou čeští mladíci Frk a Stránský. Halifax bude hrát se Saskatoonem. Zatím posledním českým vítězem Memoril Cupu je vítkovický útočník Ondřej Roman (2008 se Spokane).

Vstoupit do diskuse
0