24. října 2014 • 14:36

Skandály provázený tvrďák Karalahti asi opustí Jokerit. Mluví se i o Slovanu

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To soužití vydrželo něco málo přes rok. Pravděpodobnost, že finský tvrďák Jere Karalahti vydrží v Jokeritu, je prý podle severských médií velmi malá. Ostřílený 39letý obránce, jehož kariéru doprovázely i skandály s návykovými látkami, není žádný vysloužilec, ještě v minulé sezoně hrál na mistrovství světa. Ale v klubu KHL údajně není spokojený a začíná se spekulovat, že odejde. Otázkou zůstává, kam.



„Je to pořád dobrý bek, má charakter a je zvyklý převzít na sebe zodpovědnost,“ řekl sportovní manažer švédského HV71 Johan Hult listu Aftonbladet. Nepotvrdil, jestli je Karalahti skutečně k mání, pouze dodal: „Jokerit má vynikající obranu, ne každý dostane takový prostor, jaký by si přál. My bychom naopak potřebovali obranu posílit,“ dodal jeden ze šéfů klubu z Jönköpingu.

V několika zápasech KHL se Karalahti nevešel do sestavy Jokeritu, včetně toho posledního v úterý doma proti Omsku. S tímto stavem není spokojený, a tak se množí zvěsti, že odejde. Kromě HV 71 se mluví také o Chabarovsku, Medveščaku Záhřeb a bratislavském Slovanu. Ten vede finský kouč Petri Matikainen, který vedl Karalahtiho už v sezoně 2010/11 při působení v Espoo. V Záhřebu zase trénuje Doug Shedden. Pod ním byl obrovitý zadák v ročníku 2005/06 kapitánem IFK Helsinky.

„K těmto záležitostem nemám co říct. Řešíme samozřejmě různé věci, ale jsou to zcela důvěrné diskuse,“ pravil Karalahtiho agent. Sdílnější nebyl ani samotný hráč. „Nic komentovat nebudu. A proč jsem nehrál? To je věc trenérů,“ uvedl.

Účastník sedmi světových šampionátů, z nichž na dvou byl vyhlášen nejlepším bekem, má celkem pestrou hráčskou i životní minulost. V roce 1996 byl zatčen za držení marihuany, amfetaminu a heroinu. V roce 2002 sice tvrdil, že je pět let „čistý“, nicméně krátce poté ho NHL suspendovala na šest měsíců za opakované porušení pravidel boje proti návykovým látkám. Nešlo však o drogy, nýbrž o alkohol, a Karalahti tehdy odmítl nastoupit léčbu.

V NHL sehrál během tří sezon 212 zápasů za Los Angeles a Nashville. Potom se vrátil do Finska, před šesti lety však byl zatčen s 18 členy motorkářského gangu zapřeného do obchodu s drogami. Dostal podmínku a vysokou pokutu. Původní návrh trestu však zněl šest roků natvrdo. Ještě před zahájením soudu se dohodl na smlouvě do konce sezony se Slovanem. Později zamířil do německého Hamburku.

Nynější kontrakt s Jokeritem skončí Karalahtimu po sezoně. I klub o budoucnosti tvrdého beka zachovává mlčení. „Sezona je teprve na začátku, žádné rozhovory o tom jsme nevedli,“ prohlásil generální manažer Jari Kurri.

Vstoupit do diskuse
0