Martin Tomaides
24. listopadu 2014 • 10:41

Rangers, sledujte mě. Nejezchleb předvedl v juniorce parádní kličku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mužstvo NY Rangers patří mezi deset klubů NHL, jenž na své soupisce v současné době nemá pravidelně nastupujícího českého hokejistu. Ale to se může do budoucna změnit, na letošním draftu totiž poslední finalista Stanley Cupu získal českého útočníka Richarda Nejezchleba a ten minulý víkend v juniorské WHL zaujal podařenou kličkou.



V dresu Tri-City Americans naskočil dvacetiletý odchovanec Slavie zatím k šesti utkáním, připsal si jedenáct bodů a z toho pět branek. Ta z 15.listopadu stála za to! V utkání proti Spokane Chiefs si najížděl do útočného pásma, osamocen, proti dvoum bekům. A se zapeklitou situací si hladce poradil.

Najel si k nejbližšímu zadákovi, obešel ho bekhendovou kličkou o 360 stupňů, rázem se ocitl před gólmanem a bekhendem skóroval. Nejezchleb předvedl, jaký v něm dřímá potenciál a ujistil, že i když byl draftován až v pátem kole draftu (122.pozice), zaslouží si pozornost.

Spokane nakonec svého soupeře porazili i díky dvěma gólům a jedné nahrávce českého junioského reprezentanta v poměru 5:3.

VIDEO: Nejezchleb oslnil šikovnou kličkou

Vstoupit do diskuse
0