26. května 2015 • 14:45

Pomohl Čechy připravit o bronz, dál místo dovolené válí na farmě

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovství světa jako konec sezony? Ano. Ale americký útočník Dylan Larkin dokazuje, že ne vždy tomu tak je. Šampionát v Česku zakončil osmnáctiletý talent ziskem bronzové medaile, hned pak si ho ale Detroit stáhl zpět do zámoří a zapracoval do farmářského mužstva Grand Rapids, které hraje play off. Tam mladík brzy napálil své první dva góly mezi dospělými.



Dylan Larkin je jedním z nejslibnějších amerických útočníků současnosti. Detroit si jeho služby zajistil v loňském draftu, kde rodáka z Michiganu vybral už jako hráče číslo 15. Vyznačuje se skvělým tahem na branku a čichem na góly. I proto byl letos součástí reprezentačního mužstva na mistrovství světa, kde mimo jiné pomohl obrat český tým o bronzovou medaili.

V zámoří ale jinak trávil ročník na univerzitě, ale právě po skončeném mistrovství přišel netradiční povolávací rozkaz ze zámoří. Kdepak hochu, ještě žádná dovolená, půjdeš bojovat o Calder Cup. A tak se Larkin přihlásil v Grand Rapids a zapojil se do Finále konference proti Utice.

První zápas se ještě rozkoukával, ve druhém už udeřil. Dvěma góly během tří minut a třiatřiceti vteřin položil základ k výhře 4:2 a srovnání série na 1:1. A také si připsal své první dvě trefy mezi dospělými. Navíc to byla i úleva, poslední gól totiž útočník vstřelil 19. března.

"Už to byla pořádná doba. Mrzelo mě, že jsem nedokázal skórovat na šampionátu, tak jsem rád, že se to podařilo aspoň tady," řekl pro server mlive.com.

VIDEO: Dvougólový večer Dylana Larkina

Vstoupit do diskuse
0