Květoslav Šimek
15. července 2015 • 11:47

Útočník Vrána se domů ještě nevrací, má namířeno do Švédska

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěly jej získat extraligové Vítkovice. Jenže třicetiletý útočník Petr Vrána se ještě domů vracet nehodlá, namířeno má do Švédska. Podle stránek eliteprospects.com je zkušený centr novou posilou švédského klubu Brynäs IF. Po čtyřech letech tak opouští ruskou KHL, kde naposledy hrával za Kazaň.



Šternberský rodák si vyzkouší další elitní soutěž. Hrával v zámoří (za New Jersey naskočil v sezoně 2008/09 k 16 zápasům NHL), prosadil se v ruské KHL (Chabarovsk, Lev Praha, Mytišči a Kazaň) i v extralize (Vítkovice). V kariéře už vybojoval šest stříbrných medailí (dvě z kanadské juniorky, dvě z extraligy, dvě z Ruska). K tomu má bronz z mistrovství světa do 20 let, kde byl v roce 2005 kapitánem českého výběru.

Právě na mistrovství světa do dvaceti let zazářil Vrána ve společné formaci s Rostislavem Oleszem a Markem Kvapilem. Přesně po deseti letech byla šance, že by se znovu potkali v jednom dresu. Usilovaly o to Vítkovice. Jenže Kvapil dal přednost Medveščaku Záhřeb, Vrána má namířeno do Brynäsu a Olesz se s mateřským klubem stále nedohodl na pokračování kontraktu.

„Pan Husička (generální manažer Vítkovic) se mi ozval a řekl mi, že kdybych se pro návrat rozhodl, tak by se mnou rád o tom mluvil,“ potvrdil už dřív pro iSport Petr Vrána. „Jsem rád za důvěru, potěšila mě. Ale odpověděl jsem, že počkám, co mi řekne Pavel Maršoun (hráčský agent). Jestli se něco nenaskytne. A pokud bude možnost se rozhodnout, tak si vyberu.“

Podle všeho se rozhodl pro Švédsko. O jeho příchodu informují i stránky klubu z Gavle, kde v minulosti hrávali Bedřich Ščerban, Petr Šachl nebo Pavel Brendl. Brynäs naposledy slavil švédský titul v roce 2012, Vrána by mu měl pomoct k dalšímu. Sám by už konečně rád protrhnul sérii stříbrných medailí. „Bylo by načase něco vyhrát,“ potvrdil zkušený útočník.

Vstoupit do diskuse
0