23. července 2015 • 06:30

Hokejbalisté Kladna vyzvali na souboj hokejové kolegy. A vyhráli 4:1

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová sezona je ještě vzdálená, ale přece jen už se pomalu blíží. A tak si hokejisté Kladna střihli trochu netradiční přípravu, ve středu večer vyzvali na souboj úřadujícího šampiona hokejbalové extraligy tým Alpiq Kladno. Před zraky zhruba tisícovky fanoušků nakonec prohráli 1:4. Uvnitř článku se podívejte videoreportáž z pořadu Hokejové léto, který je vysílán v premiéře každou středu od 18:10 na programu Sport 5.



Příprava na noý ročník začíná pro hokejbalisty Kladna až na začátku srpna, přesto si se svým hokejovým sokem dokázal Alpiq poradit. I když do vedení se díky trefě obránce Václava Kolaříka dostali borci, kteří jsou navyklí řádit s bruslemi na nohou.

Exhibiční utkání hokejistů Kladna proti kladenským hokejbalistům
Video se připravuje ...

Jenže jakmile se parta trenéra Drahomíra Kadlece pořádně rozhýbala, směr utkání se otočil. Ve 25. minutě už hokejbalisté vedli 2:1 a třetí část hry pak celkem spolehlivě ovládali. "Hokejbalisté jsou na tom lépe v běhání, jsou lehčí a po vlažnějším začátku nás přehrávali," řekl pro Hokejbal.cz hokejový útočník Jan Rudovský.

Ten si z exhibice odnesl minimálně jednou příjemnou vzpomínku, během přestávkového programu totiž zvítězil v soutěži o nejrychlejší střelu. Jeho pokus letěl rychlostí 186 kilometrů za hodinu. "Věřil jsem si, že bych mohl podobnou ránu dát a vyšlo to," vykládal po utkání spokojeně.

Vstoupit do diskuse
0