Adam Sušovský
26. září 2015 • 16:30

Za co?! Slovensko řeší raritní trest. Hráč oslabil svůj tým na 11 minut

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle ještě nezažili, shodli se aktéři včerejšího zápasu slovenské extraligy mezi Popradem a Nitrou. Jejich údiv směřuje k raritnímu trestu, který od rozhodčích inkasoval domácí útočník Arne Kroták. Bouřlivák svůj tým hloupě oslabil na neuvěřitelných 11 minut! Během nich hosté dokázali otočit skóre z 2:1 na 2:3 a výrazně nakročili k vítězství.



„Tohle se nemůže stát ani patnáctiletému hráči, natož pak tomu nejzkušenějšímu. Arne zřejmě cítil nějakou křivdu a byl vytočený. I tak se to ale nemělo stát,“ cituje server hokej.sk trenéra Popradu Pavola Paukovčeka.

Celá událost se stala na konci druhé třetiny. Kroták neunesl nervy poté, co byl na dvě minuty vyloučen za podražení. Během pobytu na trestné lavici doslova vybouchl vzteky a plný emocí se vrátil na led, kde sudím naznačil, co si o nich myslí.

A v tu chvíli to začalo lítat. Dvě minuty za bouchání do plexiskel. Dvě minuty za opuštění trestné lavice. A navrch pět minut plus do konce zápasu za nesportovní chování. V součtu i s předchozím faulem rovných jedenáct minut, které museli Popradští kvůli Krotákovu výbuchu v součtu zvládnout jen ve čtyřech.

„Takhle dlouhé oslabení jsem ještě nezažil,“ uznal po zápase útočník Popradu Rudolf Huna, který ještě loni válel v Česku v dresu Vítkovic. „Tohle jsem v hokeji ještě neviděl. Nevím, co mu Arne řekl a proč dostal tolik minut,“ přidal se jeho spoluhráč Ondrej Rusnák. „Když nám oznámili výši trestu, nezbývalo nám nic jiného, než to zkusit ubránit. To nám moc nevyšlo,“ dodal Huna.

I tak ale nakonec Poprad končil zápas s hlavami nahoře. I když se hosté, kteří celé dvě úvodní třetiny tahali za kratší konec a byli pod tlakem, v dlouhé přesilovce dostali do vedení 3:2, náskok do konce 60. minuty neudrželi.

Právě Huna pouhých dvacet vteřin zařídil domácím gólem na 3:3 alespoň bod. Zápas nakonec Nitra vyhrála až v nájezdech. „Děkuju ale chlapcům, že zápas dotáhli alespoň do prodloužení. Po Arneho trestu jsme hráli deset minut v oslabení a to nebylo lehké,“ dodal trenér domácích.

Vstoupit do diskuse
0