29. září 2015 • 12:57

Kokain? V NHL ho je hodně, překvapil švédský bek z Toronta

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tímhle výrokem si možná pořádně zavařil. Švédský prospekt Toronta Viktor Lööv, který má za sebou první rok v zámoří v barvách Marlies z AHL, se pro švédský server LT rozpovídal na trochu kontroverzní téma. "Kokain? V hokejových kruzích je k němu přístup lehký," sdělil a pokračoval i v debatách o alkoholu.



Odchovanec Södertälje patří Maple Leafs od roku 2012, kanadský klub ho tehdy draftoval v 7. kole. Jeho způsob hry se ale v Kanadě líbil, se Švédem brzy podepsali smlouvu a v ročníku 2014/15 už válel na farmě v AHL.

Po jednom roce v dresu Marlies se doma ve Švédsku hodně rozpovídal. "Kokain se v NHL vyskytuje hojně a myslím, že je to podobné i v AHL," řekl pro LT. Své spoluhráče ale samozřejmě hájil, nikoho z Marlies prý v kontaktu s drogami neviděl.

Když měl své výroky později potvrdit, tak ostrý bek klidně i trochu přitvrdil, i když konkrétně se moc vyjadřovat nechtěl. "Děje se to všude. Když máte peníze, ten přístup k podobným věcem je celkem snadný. Ve Švédsku se zase například hodně kouří tráva," popisoval dvaadvacetiletý zadák.

Co ale sám Lööv vidí jako vážnější problém, je alkohol. Ten se prý praktikuje v daleko větším množství. "Neviděl jsem to přímo na vlastní oči, ale jsou hráči, kteří jdou do baru a je úplně jedno kdy. Klidně večer před zápasem," popisoval.

A právě tady by prý měla liga zasáhnout a začít hráče víc kontrolovat. Antidopingové testy probíhají pravidelně, sám Lööv byl v posledním ročníku testován hned několikrát, alkohol je ale podle něj nebezpečný.

"Tohle prostě do sportu nepatří a podle mě to liga vůbec nebere vážně. Přijde mi, jako kdyby se to snažila zamést..."

Vstoupit do diskuse
0