14. listopadu 2015 • 14:01

Skvostný start ve Švýcarsku! Olesz dal gól a jeho tým zničil Davos 6:0

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Hráč jeho kalibru si měl vybrat lepší mužstvo,“ řekl o odchodu Rostislava Olesze do posledního týmu švýcarské ligy Langnau trenér Vítkovic Ladislav Svozil. Útočník, který se po delší době vrátil i do reprezentace, ale neváhal. A premiéra ve Švýcarsku mu vyšla náramně.



Langnau mělo před Oleszovým přestupem nepříjemnou sérii pěti proher v řadě a bylo v tabulce o čtyři body poslední. V prvním zápase po reprezentační pauze navíc hostilo rozjetý Davos, který se naopak chlubil pěti výhrami za sebou. A ještě stačil po dvou vítězstvích vyřadit Liberec v Lize mistrů.

Jenže Oleszův příchod evidentně týmu pomohl. Hráč se zkušenostmi z NHL se ihned zařadil do první formace po bok druhého nejproduktivnějšího hráče celé švýcarské ligy Chrise DiDomenica. A tato spolupráce klapala.

VIDEO: Sestřih prvního Oleszova zápasu na Langnau ZDE>>>

Langnau jasného favorita od začátku překvapivě drtilo, nasázelo mu dokonce šest gólů a ani jeden nedostalo. K jednoznačné výhře přispěl svým premiérovým gólem i Olesz, když zvyšoval na 5:0.

Nový tým vítkovického odchovance sice zůstal i přes výhru v tabulce poslední, ale na své konkurenty se výrazně dotáhl. A hlavně naznačil, že umí podat prvotřídní výkon. Olesz k tomu jistě pomohl.

Vstoupit do diskuse
0