19. listopadu 2015 • 13:57

Osud? Brankář usekl exřezníkovi Viťazu Čechov kus tváře

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak dlouho chodil se džbánem, až se na něj někdo utrhl. Proslulý bitkař Josh Gratton, toho času působící ve finské nejvyšší soutěži v dresu Ässätu, v zápase s TPS zakusil, jaké to je, když schytáte brankářskou holí do obličeje.



Vlastníkem kompozitového kyje byl finský reprezentační brankář Teemu Lassila, který v první třetině rozehrál za brankou puk a projíždějícího Grattona následně ťal do tváře. Rozhodčí neměli slitování, Lassila dostal za zkrat trest na 5+20 minut a v utkání skončil.

VIDEO: Podívejte se, jak Lassila rozpáral Grattona


Grattonovu tvář museli pár štychy zalátat týmoví doktoři, jizva byla skutečně hluboká. Vyhlášený řízek, který dvě sezony působil v KHL v obávaném týmu bitkařů Viťazu Čechov, ale utkání dohrál a nad pátým týmem tabulky slavil výhru 3:1.

Na svůj twitterový účet 33letý Kanaďan po utkání umístil reakci na drsný zákrok. "Těžký den v práci. Díky za novou jizvu," bral situaci s nadhledem. Jakoby věděl, že sám takových i horších šrámů způsobil nepočítaně.

 

V březnu 2007 byl Gratton prvním soupeřem českého tvrďáka Davida Kočího v pěstním souboji v NHL. A o hlavu většímu Kočímu na úvod zámořské kariéry uštědřil solidní výprask.

Celkem Gratton v nejlepší lize světa odehrál 86 zápasů a inkasoval 294 trestných minut. V KHL se účet jeho trestů zastavil na 385 trestných minutách za 81 duelů. Boží mlýny zřejmě melou.

VIDEO: Podívejte se na bitku Grattona s Kočím


Vstoupit do diskuse
0