30. listopadu 2015 • 11:33

Philadelphii roste střelec. Straka je v gólech druhý v celé AHL

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetím rokem působí na farmě hokejové Philadelphie český útočník Petr Straka, brzy by ale mohl barvy týmu z Lehigh Valley opustit. A povýšit. Třiadvacetiletý forvard totiž rozpoutal v AHL střeleckou bouři a díky čtrnácti brankám v jedenadvaceti utkáních se drží na druhém místě v celé lize. Jeho pomoc by brzy mohli využít Flyers.



Hluchý útok Philadelphie je velkým problémem mužstva v této sezoně. Stačí se podívat na množství vstřelených branek, 45 úspěšných zásahů ze 24 utkání řadí mužstvo postavené kolem Claudea Girouxe a Jakuba Voráčka na absolutní dno celé NHL.

Tady by mohl být Straka hodně nápomocen, proto trochu překvapuje, že klub zatím jeho výkony mírně přehlíží. Z farmy už do prvního týmu zamířili na zkoušku Taylor Leier, Nick Cousins či Colin McDonald, Straka ale zatím na povolávací rozkaz stále čeká.

Důvodem je údajně to, že v tuto chvíli prý pro plzeňského odchovance zatím v klubu není adekvátní pozice. "Samozřejmě jsme šťastní za to, jak se mu v AHL daří, ale co se týče povolání do prvního týmu, musíte vždycky zohlednit to, kam by který hokejista měl pasovat," řekl pro Courier Post Online generální manažer mužstva Ron Hextall.

Proto v předchozích dnech například oblékl barvy Flyers právě útočník McDonald, který výborně zastává práci ve spodních formacích. "Petr je ten typ útočníka, jenž potřebuje prostor v těch lajnách, které jsou vyloženě vymezeny na střílení branek," obhajuje svůj názor Hextall.

I tak by ale nemuselo být od věci si Straku vyzkoušet. Většina forvardů Philadelphie totiž letos číselně hraje pod svoje možnosti. Sam Gagner a Sean Couturier mají dva góly, Jakub Voráček a Michael Raffl pouze jeden, R.J. Umberger a Vincent Lecavalier se ještě netrefili vůbec... Ideální chvíle pro českého hokejistu!

Ten si už NHL vyzkoušel v loňské sezoně, ve třech utkáních dokázal posbírat dvě nahrávky. Letos se ale v Lehigh Valley nečekaně rozstřílel a už v listopadu dokázal vyrovnat své maximum z uplynulé sezony!

Hextall údajně chce vysledovat, jak konzistentní jsou Strakovy výkony. Když tedy formu udrží, NHL ho brzy nemine.

Tabulka střelců AHL:
1. Shore (Texas) - 15
2. Straka (Lehigh Valley) - 14
3. Mersch (Ontario) - 11
4. Wilson (Wilkes-Barre) - 11
5. Shinkaruk (Utica) - 11

Vstoupit do diskuse
0