30. listopadu 2015 • 13:19

Réway ve Švýcarsku září! Sbírá rovnou dva body na zápas

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z extraligy neodcházel v dobrém, ve Švýcarsku ale hraje s čistou hlavou. Slovenský štírek Martin Réway po opuštění Sparty zatím ve Fribourgu válí a jeho bodová produkce zdvojnásobuje počet utkání do kterých nastoupil. Ve čtyř zápasech už totiž stihl posbírat hned osm bodů (2+6). Jeho cíl? Zámoří!



O Martinu Réwayovi už bylo napsáno mnoho, když se ale člověk zabývá jen hokejovou stránkou slovenského rebela, dají se používat superlativy. Dvacetiletý útočník naposledy zazářil třemi body proti Klotenu a kvalitu švýcarské nejvyšší soutěže si velmi chválí.

"Úroveň je opravdu vysoká, vyšší, než jsem čekal. Jde opravdu o hodně dobrou soutěž, která se podobá herně severoamerickému stylu," řekl útočník pro La Presse.

Důvod je jasný, pro mnoho kvalitních zámořských hokejistů je Švýcarsko příjemnou alternativou místo přeplněné NHL. Ve hře tedy potkáte borce jako jsou P.-M. Bouchard, Cory Conacher, Damien Brunner, Tim Stapleton, Ryan Shannon a další. Všichni jsou ošlehaní mnoha a mnoha zápasy z nejlepší ligy světa.

A nad tou samozřejmě přesmýšlí i Réway, který byl draftován v roce 2013 ze 116. pozice týmem Montrealu. I když ví, že zatím má čas. "Teď je pro mě důležité Švýcarsko, chci týmu pomoci vyhrávat," řekl. "Ale na zámoří samozřejmě dál myslím. Kontrakt mi končí po sezoně, tak uvidíme."

Vstoupit do diskuse
0