5. dubna 2016 • 14:49

Šoustal plaval. Nadějný útočník rozhodl prodloužení sedmého duelu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vstřelit gól v prodloužení sedmého utkání play off, to je sen snad každého hokejisty. Český útočník Tomáš Šoustal z týmu Kelowna Rockets z juniorské WHL už si ho může ze svého seznamu odškrtnout. Jeho zásah v 1. kole play off vyřadil tým Kamloops Blazers (2:1) a hrdina duelu hned na ledě přidal euforickou oslavu.



Čas 67:07 a Šoustalova dorážka, to je to poslední, co hokejisté Kamloops v této sezoně zažili. Devatenáctiletý útočník ukončil jejich tažení ve vyřazovací části a poslal svou partu do dalšího kola. A slavil.

"Radost? Kdo by ji neměl. Celý zápas jsme dřeli, všechno jsme nechali na ledě a vyplatilo se nám to," řekl po utkání pro klubové stránky. "Vlastně ani nevím, jak se to stalo, bylo to strašně rychlé," popisoval s viditelnou úlevou a úsměvem na tváři.

Mládežnický reprezentant, který si v létě vyzkoušel kemp Calgary Flames, na tuhle branku asi jen tak nezapomene. Ač byla velmi důlezitá, přesto ji v kariéře nezařadil na první místo. Tam patří gól z loňského Memorial Cupu.

Oslava branky se ale hodně podařila a dala vzpomenout na jiného "plavce", Milana Hejduka. A jak slavil komentátor utkání? To si poslechněte ZDE.

VIDEO: Takhle před lety slavil Milan Hejduk

Vstoupit do diskuse
0