4. června 2016 • 08:40

Sedlák přiblížil Calder Cup, díky gólu je v čele mezi střelci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Lake Erie vyhráli v druhém utkání finálové série nižší zámořské soutěže AHL na ledě Hershey 5:3 a v sérii hrané na čtyři vítězné vedou 2:0 na zápasy. Jednou brankou se na vítězství podílel český útočník Lukáš Sedlák, který se s devíti trefami osamostatnil v čele tabulky střelců. O gól méně má na kontě Jakub Vrána, který se tentokrát v dresu Hershey neprosadil.



Lake Erie dostal do vedení ve čtvrté minutě v přesilové hře obránce Zach Werenski. V druhé třetině nejdříve zvýšil Oliver Bjorkstand, pak se za domácí trefil v početní výhodě při Sedlákově vyloučení Zach Sill, ale 34. minutě zvýšil na 3:1 pro farmářský tým Columbusu Sedlák.

Na začátku třetího dějství získal celek z Clevelandu tříbrankový náskok, když využil další přesilovku Bjorkstrand. V polovině třetího dějství zdramatizovali závěr trefami v rozmezí necelých dvou minut Tyler Lewington s Liamem O'Brienem, ale vyrovnání se záložní celek Washingtonu nedočkal. Naopak výsledek pojistil při power play do prázdné branky Daniel Zaar.

Série pokračuje v noci z pondělí na úterý středoevropského času na ledě Lake Erie.

Výsledek:

Hershey - Lake Erie 3:5 (za hosty Sedlák 1+0) - stav série 0:2.

Vstoupit do diskuse
0