24. října 2016 • 11:26

Mohl jen kroutit hlavou. Pavelec na farmě dostal 3 góly za 2 minuty

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přesun na farmu nebývá nikdy pro hokejisty jednoduchý. Zvlášť, když už jim není dvacet. Někoho demotivuje, někoho utlumí a někoho donutí ještě víc zabrat a bojovat o návrat. Ondřej Pavelec patří do té třetí skupiny, dres Manitoby by s radostí vyměnil zase za ten, který patří Winnipegu. Ale ne každý duel v AHL se zrovna vydaří a jeden takový má za sebou i český reprezentant.



Víkendový dvojzápas v Torontu týmu Manitoby skutečně nevyšel. Sobotní bitvu s Ericem Comriem v brance prohrál tým Moose 2:4 a nedělní s Ondřejem Pavelcem dokonce 0:4.

Černá chvíle prišla pro devětadvacetiletého mazáka v polovině zápasu, tam totiž během dvou minut a dvanácti vteřin hned třikrát inkasoval. Postupně gólově uspěli Justin Holl, Colin Smith a Byron Froese a bylo po zápase. Co naplat, že celkem 17 střeleckých pokusů ve druhé části hry Pavelec zlikvidoval.

Mistr světa z roku 2010 tak má na kontě po jedné výhře, porážce a porážce v nájezdech. Průměrně inkasuje 3,25 gólu na zápas a má úspěšnost 90,7%. Na hru v AHL si zatím zvyká, stejně jako na své nové, občas hokejově volnomyšlenkářské spoluhráče, jejichž chyby nechávají zkušeného muže s maskou vyniknout.

Přeřazení na farmu? To byla pro Pavelce pořádná rána. Ale kousl se, na nějaké litování není čas, sám chce co nejrychleji zpět do NHL. Kolegové v Manitobě si chválí brankářův přístup a hned na jeho první start za farmářský tým se bylo podívat několik skautů z NHL. Pavelec je přece k dispozici, co kdyby se jejich týmu hodil? Debaty ohledně možného trejdu do Los Angeles jsou stále aktuální.

Nereálný není ani posun do prvního týmu. V přípravě na novou sezonu naskočil Pavelec do jediného zápasu a udržel v něm čisté konto. Jets teď spoléhají na mladhého Connora Hellebuycka a zkušenějšího, ale stále ne dostatečně prověřeného Michaela Hutchinsona. A zatím nejsou o tandemu úplně přesvědčení.

Podle experta televizní stanice SportsNet Nicka Kypreose stále zvažují variantu, že Pavelce do prvního týmu opět povýší. Jak dlouho se tedy v AHL ohřeje?

Vstoupit do diskuse
0