Jaroslav Kalina
11. září 2017 • 08:49

Na Spartu nadával a šel do Německa. Tam se však Pöpperle zatím trápí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Spartě cítil špatnou a nezdravou atmosféru. Také z toho důvodu se český brankář Tomáš Pöpperle rozhodl pro rozvázání smlouvy s pražským klubem a zamířil do Německa s nadějí, že u našich západních sousedů nalezne klid a pohodu, kterou mu patrně Pražané neposkytovali. V elitním německém týmu Fischtown Pinguins z Bremerhavenu však zatím neodvádí zrovna skvělou práci. 



Na startu nové sezony má rodák z Broumova za sebou dva zápasy v dresu Pinguins, ve kterých nedovedl svoje mužstvo k vítězství. Pöpperle má nyní na kontě úvodní porážku 4:5 v prodloužení s Kolínem nad Rýnem a v neděli schytal debakl 2:7 od Berlína. Pöpperle odchytal oba celé zápasy za Bremerhaven a ani jednou nebyl střídán svým krajánkem Jaroslavem Hüblem.

Z extraligy do Německa neodcházel bývalý reprezentační gólman v přátelském duchu. Měl sice ještě na nynější sezonu smlouvu se Spartou, ale po neúspěchu v minulém play off se stal pro Pražany nechtěným a společně se domluvili na ukončení kontraktu. Pöpperle si následně nebral servítky a v rozhovoru pro deník Sport promluvil o špatných pocitech, které prožíval v rudém dresu.

Na jeho hanlivá slova velice zklamaně zareagoval majitel Sparty Petr Bříza. „Mrzí mě to. Moc. Považuji to za neloajální výrok a plivnutí na klub, ve kterém strávil velkou část kariéry a který mu kromě důvěry v něj zabezpečil i rodinu," soptil pro klubový web na adresu svého bývalého zaměstnance, který mezitím ztvrdil angažmá v Bremerhavenu.   

Dvaatřicetiletý gólman již působil v německé nejvyšší soutěži. Bylo to před dvanácti lety v týmu Eisbären Berlín. Tehdy dovedl mužstvo z hlavního města Německa k mistrovskému titulu. Stejný klub mu však nyní jako soupeř naložil sedm branek.

Vstoupit do diskuse
0