2. října 2017 • 15:52

Pro Šuláka místo v NHL nezbylo, o olympiádu zabojuje v Lahti

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový obránce Libor Šulák si v kempu Detroitu nevybojoval místo v prvním týmu a vrací se do Evropy. Hrát bude za Pelicans Lahti, kam zamířil ze Znojma z EBEL ještě před podpisem kontraktu s Red Wings. Informovaly o tom oficiální stránky finského klubu.



Třiadvacetiletý Šulák podepsal s Detroitem v květnu jako nedraftovaný volný hráč dvouletý nováčkovský kontrakt. Dočkal se jej krátce poté, co debutoval v národním týmu a rovnou se představil také na mistrovství světa v Paříži.

V přípravě sehrál za Red Wings tři zápasy a vstřelil jednu branku. Vedení Red Wings se rozhodlo, že pro jeho další rozvoj bude místo Grand Rapids přínosnější působení ve Finsku i v české reprezentaci, kde má šanci na start na únorových olympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu.

Šulák o budoucnosti: Jasno bude na konci září. Kdybych přišel o olympiádu, mrzelo by mě to
Video se připravuje ...

"Šulák je obránce s velmi dobrým bruslením, který podporuje útok a zapadá skvěle do herního stylu i týmu Pelicans," řekl sportovní manažer Lahti Janne Laukkanen. Šulák se s týmem už seznámil v létě a absolvoval s ním poslední týden letní přípravy.

Šulák, který hrál mimo jiné také za Chomutov, si v uplynulé sezoně EBEL připsal v 58 zápasech včetně play off 31 bodů za 13 branek a 18 asistencí. Loni si se Znojmem zahrál finále a byl zvolen nejlepším nováčkem EBEL.

Vstoupit do diskuse
0