Adam Lacek
3. listopadu 2017 • 14:32

Bitka bývalých hráčů NHL: brankář Huet zametl s prckem led!

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Aby se do bitky pustil brankář proti hráči z pole, to se jen tak nevidí. A ještě aby jednoznačně vyhrál gólman, to už je na pováženou. Ve čtvrtečním zápase švýcarské ligy mezi domácí Ženevou a Lausanne (6:1) se tak stalo. Francouzská hokejová legenda a vítěz Stanley Cupu z roku 2010 Cristobal Huet zametl led s Nathanem Gerbem, dlouhodobě nejmenším hráčem NHL. Brankáři příliš nepřekážela ani mohutná výstroj.



Běžela 57. minuta, zápas se za stavu 4:1 pro Ženevu téměř jen dohrával. Ovšem ne pro všechny aktéry. Domácí útočník Nathan Gerbe se při pokrývání kotouče za brankou ohnal po Matteovi Nodarim a rukama ho srazil k ledu. Strhla se mela.

Když už se situace trochu uklidnila, dostal se Gerbe do křížku s brankářem Huetem. Jen 163 centimetrů vysoký útočník francouzského gólmana postrčil a rozpoutal tím pořádné vášně. 42letý brankář zahodil lapačku i vyrážečku a po jedné povedené ráně s bývalým hráčem Buffala či Caroliny zametl led. Oba dostali tresty do konce utkání, za hosty dochytal zápas náhradník Matteo Ritz.

VIDEO: Brankář Huet zametl led s Gerbem


Huet je sice o rovných 20 centimetrů větší než Gerbe (183 cm vs. 163 cm), na druhou stranu mu překážela mohutná výstroj, především betony. I tak souboj dvou bývalých hráčů zámořské NHL jasně vyhrál.

Rodák z Saint-Martin-d'Hères v roce 2010 pomohl Chicagu jako první Francouz v historii vyhrát Stanley Cup, v NHL odchytal včetně play off 289 zápasů. Letos na jaře ukončil na domácím šampionátu v Paříži reprezentační kariéru. Gerbe má v NHL na kontě 394 zápasů a 138 bodů (58+80), pravidelně býval nejmenším hráčem v celé lize.

Lausanne sice derby dvou frankofonních měst ležících na pobřeží Ženevského jezera prohrálo 1:6, jednu výhru si však Huet přece jen připsal.

Cristobal Huet měl v souboji s malinkým Gerbem jasně navrch, s protivníkem zametl led
Cristobal Huet měl v souboji s malinkým Gerbem jasně navrch, s protivníkem zametl led

Vstoupit do diskuse
0