30. dubna 2009 • 13:15

Hokejista Ščurko: Po vraždě ztratil výkonnost!

Autor: jos, Nový čas
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vražda ho pořádně vzala! Podle policie útočník HC Košice Ladislav Ščurko (23) zavraždil rozhodčího Marka Liptaja (+28) večer 5. ledna 2008 a pak nenastoupil ke třem zápasům v řadě. Po brutálním činu potřeboval oddych!



Den před zvráceným činem odehrál Ščurko extraligový duel v Skalici. Po vraždě ale nenastoupil v ďalších třech zápasech! V drese HC Košice se talentovaný hokejista opět objevil až 13. ledna ve Zvolenu. Tedy až 8 dní po vraždě! Potřeboval oddych!

Hokejista Ladislav Ščurko a jeho obeť Marek Liptaj († 28)
Hokejista Ladislav Ščurko a jeho obeť Marek Liptaj († 28)


V tomto čase byl vedoucím košického mužstva Marián Štefanovič, který Novému Času potvrdil, že Ščurko neměl v těch dnech výkonost. Ztráta formy byla zřejmým následkem děsivého činu.

Pátrání po motivu vraždy spěje ke konci. Policie vyšetřuje tři možné příčiny. Ladislav Ščurko (23) před vyšetrovatelem uvedl, že ho Liptaj vydíral kvůli milenkám. Prý tvrdil, že mu zničí vztah s jeho partnerkou Zuzanou.

Policie také vyšetřuje, že Ščurko se bál, že Liptaj prozradí jejich homosexuální vztah. Třetí verze, kterou policie prošetřuje, je ta, že Ščurko kryje třet osobu, která stojí v pozadí vraždy. Objevily se totiž hypotézy, že Ščurko věděl cosi o působení slovenské hokejové mafie!

"Se Ščurkem jsme okamžitě rozvázali smlouvu!" vyhlásil víceprezident klubu Juraj Bakoš.

Šcurkova partnerka Zuzana (20) prožívá nejtěžší chvíle svého života. Pláče a schovává se před světem za velkými tmavými brýlemi. Na žádost o rozhovor nereaguje. Jejímu partnerovi hrozí 8 až 15 let za mřížemi. Teoreticky může dostat i doživotí!

 

 

Vstoupit do diskuse
1