20. července 2009 • 14:59

Hlaváč: Návrat do Sparty? Možná už za rok

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letos na pár zápasů, za rok už možná natrvalo. Hokejový útočník Jan Hlaváč má ke Spartě citový vztah a až bude plánovat návrat ze švédského Linköpingu, s největší pravděpodobností zvolí právě celek z Holešovic, ujistil čtenáře deniksport.cz v online rozhovoru.



A kdy to bude? Letos ještě ne, ale Hlaváč by se mohl objevit ve sparťanském dresu alespoň na pár zápasů. Kvůli přísným daňovým zákonům se mu totiž stejně jako dalším Evropanům nevyplatí hrát ve Švédsku celou sezonu.

„Zatím je to v jednání. Petr Bříza jedná snašim manažerem ve Švédsku, ale začal bych tady moc rád," sdělil Haváč čtenářům deniksport.cz. A kdy se vrátí natrvalo, zněl další dotaz.

„Tenhle rok ještě ne, ale na ten další rok je to otevřené," dodává dvojnásobný mistr světa. Rád by si totiž v útoku zahrál s Davidem Výborným. „Zábava by to byla i pro mne," podotýká třiatřicetiletý forvard.

Čtenáře také zajímalo, jestli by se chtěl vrátit do NHL. „Už toho bylo dost," má jasno Hlaváč. Ale do „módního" Ruska by se prý možná vydal. „Musela by být opravdu hodně dobrá nabídka, abych tam šel," přiznal.

A jak hodnotí právě onu vlnu úprku českých hokejistů z NHL do Ruska? Za Jágrem zamířili Čájánek, Vašíček, Hudler a naposledy třeba Radek Bonk. „Všechny kromě Hudlera tak nějak chápu. Jirka mne překvapil, já bych to v jeho věku neudělal," má jasno Jan Hlaváč.

Vstoupit do diskuse
3