11. ledna 2017 • 22:10

Češky prohrály ve čtvrtfinále s Ruskami. V závěru se navíc strhla bitka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České hokejistky do 18 let skončily na domácím mistrovství světa ve čtvrtfinále. Svěřenkyně trenéra Jana Fidrmuce podlehly v Přerově 0:2 Rusku a čeká je v pátek zápas o konečné páté místo s Finskem, které prohrálo v severském derby 1:2 se Švédskem. Poslední minuty utkání měly tvrdou dohru. 



České hráčky začaly aktivně, v první třetině si vytvořily výraznou střeleckou převahu (14:7), gól však nedaly. "Věděli jsme, že Rusky mají za sebou těžký zápas ve skupině. Chtěli jsme rozhodnout ještě v první třetině, to se nám ale nepovedlo. Sice jsme měli převahu, šance a víc střel na branku, zase nás ale zradila koncovka," řekl Fidrmuc.

Rusky udržely bezbrankový stav a ve druhé třetině se dvakrát prosadily. Nejprve skórovala Bratiščevová, o druhý gól se pak ve dvojnásobné přesilovce postarala Provorovová. České hráčky se branky nedočkaly, nepomohla ani závěrečná hra bez brankářky.

Závěr duelu byl hodně emotivní. V čase 58:36 se strhla před ruskou bránou ohromná bitka. Češky se sice rvaly jako lvice, ale mohutné Rusky je nejdřív svalily na led a potom do nich bušily pěstmi. Domácí Hymlárová a Mlýnková duel pro zranění nedohrály a zamířily do nemocnice. Česká strana si hodně stěžovala na špatný výkon švédské rozhodčí Timglasové.

"Rozhodčí neumí tyto zápasy pískat, Rusky sice hrají tvrdě, ale nefér. Používají pořád hokejku, ruce, stromy, což není dovoleno," zlobil se Fidrmuc. I kvůli tomu čtvrtfinále ukončila hromadná bitka. "Nechceme se ale vymlouvat na rozhodčí, prohráli jsme si to sami tím výpadkem," dodal kouč národního týmu.

VIDEO: Bitku českých a ruských hokejistek najdete v čase 2:12:30... 

Rusko - ČR 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Branky: 32. Bratiščevová, 40. Provorovová.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud